• Onder herfstachtige weersomstandigheden is het Nederhorst gelukt zijn eerste punten in de nieuwe competitie te behalen. Na een goed gespeelde eerste helft werd het de tweede helft bij vlagen sterk teruggedrongen maar wist het de overwinning met veel inzet over de streep te trekken.

    Nederhorst startte goed in deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vlot lopende combinaties gingen naar het doel van de opponent  Vreeswijk. Zo schoot de vandaag als spits startende Thijmen Sibbing een mooie aanval af met een vlammend schot wat tot corner werd verwerkt. Uit de hoekschop werd de weggewerkte bal vanaf 16 meter hard binnen geschoten door Justin Wessels hetgeen de vroege voorsprong betekende. Vreeswijk beperkte zich in deze fase tot snelle counters echter nog zonder gevaar. Na nog een kans voor Thijmen op een fraaie pass van Lars Huussen viel een minuut later de tweede treffer. De lang met zijn vorm tobbende Job van Wijk speelde zich in de 16 meter goed vrij en schoot beheerst de 2-0 binnen. Na de 2-0 kwam de wedstrijd meer in evenwicht maar viel bijna wel de derde treffer. Een mislukte voorzet van Steven Stijvers viel bij de tweede paal voor de voeten van Justin die van dichtbij bijna zijn tweede van de middag kon maken. Vreeswijk kreeg alleen een mogelijkheid toen een indraaiende voorzet al zwevend werd naast gekopt door de veelvuldig theatraal vallende spits. In blessuretijd was er nog een opstootje welke door de arbiter van dienst werd afgedaan met voor iedere ploeg een gele kaart.

     

    Vreeswijk kwam goed uit de kleedkamer en pakte gelijk het initiatief in de wedstrijd. De rood gelen kwamen onder druk en de gasten creƫerden verschillende goede mogelijkheden om te scoren. Zo voorkwam Wesley van der Helm met een reflex de aansluittreffer en vloog twee minuten later een vrijetrap via de buitenkant van de paal naast. In de 56e minuut stond weer Wesley een treffer voor de gasten in de weg. Geert Hagen werd na 57 minuten gebracht voor Jesse Heusen maar kon de op dat moment verdiende tegentreffer niet voorkomen. Een mooi opgezette aanval over veel schijven werd beheerst en van dichtbij binnen getikt. Trainer Geerlings bracht Tijmen Blok voor Milan Akaisy en voor het laatste kwartier kwam ook Bob de Bruin nog in het veld. Nederhorst moest zich beperken tot uitvallen en was gedurende lange tijd onrustig aan de bal. Wat Vreeswijk ook probeerde de zich met veel inzet strijdende thuisploeg hield stand ondanks de onwaarschijnlijk lange blessuretijd van bijna 7 minuten. Een prima prestatie van het collectief.

    Volgende week weer een thuiswedstrijd voor Nederhorst. Het Utrechtse UVV komt dan op bezoek. De wedstrijd op Meerzicht begint om 14.00 uur.