• Na de galavoorstelling tegen Nautilus twee weken geleden moesten we nu aantreden tegen de nummer 1 uit de poule: NVC uit Naarden. De heenwedstrijd gingen we zwaar ten onder met een 14-1 verlies dus dit keer was ons er alles aan gelegen om zo compact mogelijk te spelen en een stuk minder doelpunten tegen te krijgen.

    NVC schoot voortvarend uit de startblokken en binnen de kortste keren werd er al een schot op doel gelost, maar de bal ging er niet in. Ha! In de omschakeling werd de bal goed diep gespeeld door Nederhorst en zowaar ook een kans voor ons. We boden goed weerstand, maar de druk kwam wel grotendeels van de kant van NVC. De manier waarop zij de bal snel rond spelen en steeds de vrije speelster weten te vinden is van grote klasse. Niet dat we stil gingen staan om dat te bewonderen en te klappen... Het was keihard werken om ze van ons lijf te houden. Er werd goed ingegrepen door onze speelsters en lange tijd konden we dan ook een doelpunt voorkomen. Echter toen gingen er een paar in korte tijd achter elkaar in. Eén was van grote schoonheid: met een prachtige hoge krul van afstand viel de bal bij de tweede paal in de kruising binnen. Wij lieten ons echter ook niet onbetuigd en bleven de aanval zoeken. De keepster van de overkant moest dan ook een paar keer handelend optreden, maar moest ook in één geval de bal uit het net halen nadat in een scrimmage voor het doel Jet in de rebound de bal wist binnen te schieten (tja als moeder ben je dan natuurlijk heel trots, maar ja dat ze gescoord had hoorde ik pas een dag later toen ze het me zelf vertelde want in die kluwen voor dat doel kon ik niet zien van de andere kant van het veld wie het beslissende zetje had gegeven, sorry Jet...) . De ruststand was 1-4.

    In de rust had Joyce een paar zeer goede tips voor ons. De lijnen naar de middenspeelster bij NVC moesten dichtgelopen worden zodat de aanvoer via die kant zou stagneren en dan zou het makkelijker moeten worden. Dat had zij goed gezien! In de tweede helft werd er zo mogelijk nog harder door ons gewerkt dan in de eerste helft. NVC kwam er zeker nog regelmatig doorheen, maar niet zo vaak als in de eerste helft omdat de lijnen gewoon opgesnoven werden door ons middenveld. Toch lukte het NVC om nog één keer te scoren en hadden wij toch ook nog een paar kansen. De eindstand was 1-5.

    Zo, we zijn weer terug op aarde, maar wat een zachte landing! Als de tegenstander je team na de wedstrijd complimenten geeft voor de grote ontwikkeling die wij dit seizoen hebben doorgemaakt, dan weet je dat je op de goede weg bent en mag je als team en club heel trots zijn!

    En toen, de derde helft..... Beide teams bezondigden zich na afloop aan: Karaoke! Het was nog lange tijd gezellig waarbij ook het mannelijk deel van de aanwezigen niet ongenoemd gelaten mag worden: Peter, Roy, Lars en Tim waren zeer goed bij stem en deden vol mee in de muzikale avond, met daarbij echt een eervolle vermelding voor Peter! Het was nog lang onrustig in Nederhorst....