• Laren 2 – Nederhorst 3 10-2

  Wederom harde dreun voor Nederhorst 3

  Wat begonnen de mannen van Zondag 3 met een goed gevoel aan de start van deze nieuwe competitie. Een klasse lager voetballen zouden de kansen op een kampioenschap vergroten maar bovenal zou er eindelijk weer eens lekker gevoetbald kunnen worden zonder dat je 90 minuten achter je tegenstander hoefde aan te hollen.
  Inmiddels zijn we 4 wedstrijden onderweg, hebben we 4x kansloos verloren en staat de trots van Nederhorst troosteloos onderaan met 0 punten.

  Zondag 11.00 uit naar Laren, de sfeer zat er goed in. Cedric was terug van een blessure en ook Ralf zijn kuit voelde goed. Met de aanvulling van Tom en Martijn moesten nu eindelijk de eerste 3 punten opgehaald gaan worden uit Laren.

  We speelden in Laren op veld 3, een heerlijk mooi grasveld waar we in Nederhorst alleen maar van kunnen dromen. Martijn D en John W hadden besloten de opstelling zowaar een beetje aan te passen t.o.v. de afgelopen 3 wedstrijden. Met Ralf werd gehoopt wat meer voetbal op het middenveld te creëren en met Lucien op de linksback hadden we snelheid achterin. Cedric moest het slot op de deur zijn als laatste man.

  De eerste 15 minuten stond het goed, de wedstrijd ging gelijk op en er was weinig aan de hand. Tot het moment dat de laatste man van Laren vanaf (ja u leest het goed) zijn eigen 16 meter op pad ging en na 70 meter nog steeds niemand was tegen gekomen en zo dus maar de 1-0 op het bord liet noteren. Het was schrijnend en veelzeggend over hoe we er momenteel voor staan. Ralf viel toch weer uit met de blessure aan zijn kuit en zo moest er geschoven worden op het middenveld.
  Na 30 minuten 5 wissels. Nog niet koud in het veld een verkeerde inspeelbal van achteruit rechtstreeks in de voeten van de snelle spits van laren betekende de 2-0.
  Daarna ging het hard, heel hard, het werd 3-0 en 4-0 en volgens mij was dit dan ook de ruststand. Soms werd de bal nog een paar keer naar de zelfde kleur geschoten maar te vaak leden we balverlies. Elk balverlies op het middenveld betekent helaas steeds ook een tegendoelpunt.

  15 minuten na de rust weer een aantal wissels doorgevoerd. Helaas was toen ook Cedric uitgevallen met wederom zijn hamstring. Lucien en Pierre gingen achterin centraal staan om een blok te vormen tegen de snelle spitsen van Laren.
  Helaas verliep dit niet volgens plan. De schiettent stond wagenwijd open en Laren knalde er in 25 minuten nog 6 doelpunten in. Wederom was bijna elke aanval/uitbraak een goal. De spitsen van Laren waren niet bij te houden. Tom en Jody deden nog iets aan de stand. Met name de duikende kopbal van Jody mocht er zijn.

  Of er nog positieve punten waren? Ja er werd niet gescholden op elkaar en iedereen had schuld aan deze nederlaag en niemand verweet elkaar iets. De conclusie is gewoon dat we het op dit moment totaal niet hebben. Te weinig conditie, veel balverlies en telkens tegenstanders die eigenlijk minimaal 3x beter zijn.

  Een mooie uitspraak van ons teamlid voor op een tegeltje aan de wand was” zolang je plezier heb gehad in het veld ben je altijd de winnaar” Of ik persoonlijk heb genoten na een 10-2 verliespartij is een andere discussie maar het leek me wel een mooie afsluiter.
  Dinsdag gaan we allemaal kijken naar Rutte zijn nieuwe maatregelen tegen het oplaaiende Corona Virus. Ondanks de verliespartijen hoop ik toch dat we kunnen blijven voetballen.

  Laten we de moed niet verliezen en vooral het plezier behouden. Op trainingen straalt het plezier er gelukkig nog steeds vanaf. Volgend weekend vrij dus hopelijk kunnen Cedric en Ralf herstellen van hun blessures en staan we over 2 weken weer fit aan een nieuw aftrap tegen Kampong 20.
  Nee die 20 zijn niet het voorspelde aantal tegendoelpunten wat ik verwacht maar het gaat om het 20e zondag elftal van Kampong. Dat betekent dus dat er nog 19 betere teams zijn. Ik zal hem dus maar alvast maken voordat Roy het doet “ 25 oktober tegen Kampong gaat een makkie worden”