• Nederhorst 1 heeft zaterdag zijn eerste nederlaag geleden in de competitie. Uit bij SVM in Maartensdijk werd met 4-0 verloren, een uitslag waar weinig op af te dingen was.
    De thuisclub kwam fel uit de startblokken en dit had al in de 6e minuut succes. Een cornerbal van rechts, aarzelend optreden van de defensie en van dichtbij kon de bal ingeschoten worden (1-0). SVM was duidelijk de bovenliggende partij, was veel feller en Nederhorst kwam vaak een stapje te laat en won nauwelijks duels. Incidenteel kon Nederhorst wat terugdoen. Na 12 minuten schoot Philip een vrije trap van ca. 25 meter net naast en in de 16e minuut eindelijk een behoorlijke aanval van de gasten, waarbij de keeper van de thuisclub goed ingreep. SVM kwam er vele malen dreigend uit, maar scoorden vooralsnog niet. In de 22e minuut een mogelijkheid voor Job, maar de hoek was te moeilijk en de bal was een makkelijke prooi voor de keeper. SVM bleef gevaarlijk en kreeg nog twee mogelijkheden die door Nederhorst goed verdedigd werden. Helaas werd de 1-0 niet tot de pauze behouden, want in de 44e minuut kwam er een aanval van SVM over links, de aanvaller speelde zich goed vrij en lobte de bal mooi over de uit zijn doel gekomen Niels. (2-0).
    Na de rust kwamen Jeffrey Terlien en Tijmen Sibbing in de ploeg voor Wessel Rodenburg en Marco Terlien. De 2e helft was amper begonnen toen de bal wederom in het doel van Nederhorst lag. Net over de middellijn gaf de linkerspits een prachtige pass naar rechts, waar een aanvaller van SVM vrij stond en door kon lopen naar het Nederhorst-doel. Hij maakte geen fout en dit betekende 3-0. Hierna was de wedstrijd definitief gespeeld. Nederhorst kwam nauwelijks tot goede aanvallen en SVM bleef dreigend. Ondertussen kwam in de 56e minuut Thomas Kroeze in de ploeg voor Thijs Bouwman.
    In de 63e minuut werd uit een corner van de thuisclub de bal nog van de doellijn gehaald, maar in de 68e minuut werd een voorzet van rechts van dichtbij langs de keeper van de gasten getikt (4-0). In de 80e minuut nog een van de weinige pogingen van Nederhorst, maar de vrije trap van Philip werd door de keeper mooi uit de bovenhoek getikt. Vlak voor tijd nog een laatste doorbraak van SVM maar het schot ging naast.
    Nederhorst staat nu in verliespunten gelijk met Elinkwijk en VVJ (5) terwijl UVV en VVY 1 verliespunt meer hebben. Kortom het staat weer allemaal bij elkaar.
    Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hertha uit Vinkeveen. Hopelijk kunnen de mannen va Remco Sint de goede draad weer oppakken.