• Dinsdag 21 mei 2019, een midweekse wedstrijd in Soest tegen VV Hees. Na vorige week gewonnen te hebben tegen MSV en wij al enige tijd in hogere sferen verkeerden, waren we benieuwd wat deze wedstrijd ons ging brengen. Diep in de bossen rond Soest, waarbij de navigatie steeds wilde dat we een andere kant op gingen, ligt het terrein van VV Hees. Bij aankomst liepen de veronderstellingen uiteen van een camping tot een woonwagenkamp bij de aanblik van het complex, maar een voetbalcomplex niet direct. We werden naar de meest afgelegen bouwkeet geleid alwaar een kleedkamer was om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Klaar om de strijd aan te gaan kwamen we weer naar buiten en betraden het grasveld (voor het eerst dit seizoen geen wedstrijd op kunstgras maar dus op gewoon gras). Ondanks dat we ingedeeld waren op veld 1 werden we helaas verbannen naar een afgetrapt trainingsveld. Dit veld had vele zandvlaktes en weinig gras. Na wat overleg over welk deel van het veld dan maar bespeeld zou gaan worden werden de doelen geplaatst en kon de wedstrijd beginnen.

    Beide teams gingen er vol voor en er ontspon zich een leuke wedstrijd, waarbij meermaals de grote zandvlakte op het middenveld overgestoken moest worden, het leek wel de Sahara. Vakkundig werd de bal door de speelsters over het zand gelepeld om dan aan de andere kant weer fatsoenlijk verder te kunnen spelen. Over en weer waren er enkele kansen, maar lange tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Pas diep in de eerste helft lukte het nummer 25 van VV Hees, een meisje met een enorm goede techniek en loopacties, om zich aan onze verdediging te ontworstelen en tot twee keer toe te scoren. De rust was dan ook 2-0.

    Marielle had misschien al ingefluisterd gekregen dat we een zware wedstrijd zouden spelen op de gras/zandvlakte want zij had gezorgd voor extra water zodat we ons in de rust even in onze eigen oase konden laven aan het kostelijke vocht. Voorzien van tactische aanwijzingen werd de tocht naar de grote zandvlakte weer gemaakt en kon de tweede helft beginnen. Nederhorst kreeg een paar goede kansen, maar de paal en de keepster stonden helaas in de weg. Ook Hees drong aan, zodat het een spannende strijd bleef. De verdediging deed er alles aan om met name nummer 25 te bedwingen, maar zij bleef lastig te controleren. Esmé ging voorop in de strijd en verbeten wist zij tegenstanders tot staan (of liggen) te brengen of de bal ver buiten de lijnen te schieten (hoezo tijdrekken?). Helaas konden we niet voorkomen dat Hees nog 2 keer scoorde en de eindstand uiteindelijk op 4-0 kwam. We waren weer terug op aarde na onze overwinningsroes van de vorige keer, of was het terug op zand....

    Wij hebben een fantastisch seizoen beleefd met heel veel eerste keren: een eerste vrouwenteam, de eerste wedstrijd, de eerste keer iemand uitspelen, de eerste omhaal, het eerste driehoekje, het eerste tegendoelpunt, het eerste doelpunt in eigen doel, het eerste doelpunt in het juiste doel, het eerste doelpunt in het juiste doel en de eerste overwinning. En dit alles met een hele leuke groep vrouwen die onderling vooral heel veel lol hebben gehad en begeleid door een fantastisch team. Speciale dank dan ook naar Joyce, Marco, Mitchell, Tim en Lars. En ook een speciaal woord van dank aan iedereen die ons geholpen en gesteund heeft om dit eerste seizoen speciaal te maken: scheidsrechters, de mensen die de kantine bemanden en natuurlijk onze zeer trouwe en fanatieke supporters!

    En nu woensdag nog een toetje: een voetbalclinic van Pascal de Bie, oud Ajax-speler, mogelijk gemaakt door Plaza de Haven uit Weesp, voor al uw snacks en maaltijden, zowel afhalen, bezorgen als catering.