• De hele dag was het slecht weer en het zag er voor de avondwedstrijd dan ook niet best uit qua weer. Toch leek het of de weergoden ons weer goed gezind waren, want nog geen enkele wedstrijd uit het bestaan van ons team had het geregend, en ook nu was het bij het inlopen droog. Onder leiding van gelegenheidscoach Daniëlle werd er fanatiek warm gelopen. We moesten scherp aan de wedstrijd beginnen want er stond vanavond een duel tegen het 1 plaats hoger geklasseerde Ardahanspor uit Utrecht op het programma en dus vonden we dat we best wel kansen hadden.

  Met Siem als scheidsrechter, die het overigens fantastisch deed, ontspon zich een wedstrijd die met name het begin vrij eenzijdig was: Nederhorst viel aan en bleef aanvallen. De tegenstander had de grootste moeite om de middellijn over te komen want steeds was er weer een been van een Nederhorst verdediger dat de bal wist te ontfutselen als de tegenstander ook maar bij de middellijn in de buurt dreigde te komen. Er waren dan ook best wel wat doelkansen voor Nederhorst. Ardahanspor had echter een prima keeper op doel die steeds goed wist uit te komen en voor iedere bal dook. Het was dan ook nog niet zo makkelijk om te scoren. Uiteindelijk wist Femke de ban te breken en de bevrijdende 1-0 te maken.

  Ondertussen stond onze keeper, ondergetekende, te wachten tot ze ook een keer een bal zou krijgen. Halverwege de eerste helft leek dat het geval te zijn toen de bal over de achterlijn liep. Romy pakte de bal kordaat op, legde deze op de 16 meter lijn en bracht de bal op een uitstekende manier weer in het spel. Hmmm, nog geen bal gehad..... Pas twee aanvallen later was er pas het eerste balcontact voor onze keeper die een rolletje oppakte. Ja, ik doe ook mee!!!!

  In de rust een peptalk van Daniëlle, vooral doorgaan waar we mee bezig zijn en dan komen de doelpunten vanzelf. Die peptalk trof doel en zo ook Femke, want die scoorde zo ongeveer vanaf de aftrap en dus was het binnen 30 seconden in de tweede helft 2-0! En door!

  Ondertussen was het flink gaan regenen en raakten we allemaal doorweekt. De weergoden hadden kennelijk besloten dat het tijd was om de omstandigheden nog wat te verzwaren om te kijken of wij het daardoor moeilijker kregen. Het werd wel lastiger, maar we lieten ons niet tegenhouden.

  Het samenspel was goed en met snel tikken kwamen we regelmatig voor de keeper van de tegenpartij, die overigens nog heel veel ballen pakte. Een vlammend schot van Romy betekende de 3-0. En Femke voltooide haar hattrick, 4-0.

  Had de tegenstander dan helemaal niets in te brengen: zeker wel. In het laatste kwartier trokken wij wat ver naar voren en ontstonden er plots verschillende kansen voor Ardahanspor, maar onze verdediging wist deze kansen knap onschadelijk te maken.

  Het was gewoon een goede wedstrijd. Sterk werk meiden!