• Nederhorst verloor voor de derde maal op rij. Koploper ‘sGraveland (SVS) won de derby verdiend met 5-1.
    Al in de tweede minuut was het raak voor de thuisploeg. Een vrije trap vanaf rechts ingebracht werd door een verdediger van dichtbij binnen gewerkt 1-0. Nederhorst moest zich even herpakken en zag tot ontsteltenis van de aanhang, na een prachtig opgezette aanval, een doelpunt in de tiende minuut worden afgekeurd. Jeffrey Terlien blokte een inzet tot corner en niet veel later viel de gelijkmaker. Bijna identiek aan de 1-0 viel deze gelijkmaker. Sam Boersma draaide een vrijetrap voor het doel en de kopbal van Luuk van Huisstede verdween met een boog in de bovenhoek 1-1. Hierna wat kleine mogelijkheden voor de gasten. Een schot van Marco Terlien was niet krachtig genoeg en ook Job van Wijk zag zijn inzet tot corner verwerkt. De 2-1 viel veel te gemakkelijk. Over rechts werd de snelle en behendige rechterspits Verhoeven diep gestuurd, hij hield het overzicht en de voorzet werd van dichtbij binnengetikt. Eigenlijk viel snel de beslissing in de wedstrijd. De zeker niet in het voordeel van de Bergers fluitende arbiter Verzijl floot niet voor een overtreding aan de zijlijn en kon een SVS speler alsnog scoren en de 3-1 aantekenen. SVS met meer rust aan de bal ging hierna wat terugplooien wetende dat ze heel goed zijn in de omschakeling. Nederhorst bleef aan de bal slordig en kon niet voor veel gevaar zorgen. Het enige gevaar voor rust kwam via linkerspits van SVS De Birk via een vrije schietkans en nadat op appelleren de scheidsrechter op de rand van de 16 meter SVS een vrijetrap gaf. Het bleef bij de 3-1.
    Zonder wissels begon men aan de tweede helft en werd de wedstrijd al snel van elke vorm van spanning ontdaan. Nadat Luuk een hard schoot geblokt zag worden ging even later Marco Terlien onnodig in de fout door een speler onderuit te lopen binnen de 16 meter. De strafschop werd een eenvoudige prooi en dus 4-1. Hierna vlakte het duel duidelijk af. Nederhorst had niet de echte overtuiging om tot een resultaat te komen en SVS hoefde niet zo nodig meer. Toch werd er nog gescoord en het was het uitblinker Verhoeven die voor de 5-1 einduitslag zorgde.
    De Bergers moeten zich herpakken om niet alsnog in de problemen te komen en zullen zich weer meer naar beneden moeten richten. SVS doet middels deze ruime zege een goede stap op weg naar het kampioenschap