• Nederhorst speelde voor de 9e! keer dit seizoen gelijk. In de thuiswedstrijd tegen BZC’13 werd een 2-0 voorsprong na de rust alsnog uit handen gegeven. Door dit resultaat gaat men hoogstwaarschijnlijk als tiende eindigen en zal er op 10 juni een wedstrijd voor lijfbehoud moeten worden gespeeld. De laatste competitiewedstrijd is volgende week in en tegen kampioen Eemnes.
    BZC’13 in theorie wel veilig ging er vol in want men wilde de ongeslagen reeks van 5 duels winst graag doorzetten. In de eerste twintig minuten gebeurde er weinig voor beide doelen. BZC hanteerde vaak de lange bal over de verdediging en werd daar een keer gevaarlijk door. Job van Wijk zag een afstandsschot onschadelijk gemaakt worden door de keeper. Op het half uur de voorsprong voor de Bergers toen Lars van Wijk uit een strakke hoekschop van Steven Stijvers fraai raak kopte. 1-0. Dit juist op een moment dat BZC iets meer de overhand in de wedstrijd nam. In de 40e minuut werkte de defensie de bal niet weg maar speelde binnen de zestien de bal kort naar elkaar. Een lichte overtreding was genoeg voor de makkelijk met geel strooiende arbiter om een strafschop toe te kennen aan de gasten. Wesley van der Helm dook de bal perfect uit de hoek en zo bleef de stand bij rust op 1-0 staan.
    De eerste mogelijkheid na rust was voor de gasten via Kelvin van der Veen die uit de draai uithaalde maar de bal over zag gaan. Nederhorst vergrootte de voorsprong in de 55e minuut. Een goed opgezette aanval door Jeffrey Terlien werd via een scherpe voorzet van Justin Wessels door Sander Verheul afgerond 2-0. Zoals vaak wisten de roodgelen ook nu de voorsprong niet vast te houden. Binnen een tijdsbestek van 3 minuten stond het alweer 2-2. Eerst kon van der Veen zich makkelijk vrij draaien en hoog raakschieten en weifelend ingrijpen bracht een speler de mogelijkheid om met een lob Wesley kansloos te laten. Nederhorst was het even helemaal kwijt en kwam op verschillende fronten nu tekort. Veel verloren duels en weinig veroveringen van de tweede bal waren o.a. zichtbaar. Gelukkig had BZC het vizier niet meer scherp en kreeg Nederhorst nog enkele kleine mogelijkheden op de winst via een kopbal en schot van Job.
    Het bleef bij het gelijke spel en dus het hoogstwaarschijnlijke nacompetitieduel voor klassenbehoud op 10 juni. Volgende week eerst nog naar kampioen Eemnes.