• De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar mochten we uitspelen tegen Nita uit Nieuwer ter Aa. Tegen het team waartegen we ook de eerste wedstrijd van het seizoen speelden. Toen speelden we een heel goede wedstrijd maar hadden geen geluk in de afronding. Die wedstrijd ging toen met 0-3 verloren. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

    In de kleedkamer een bezielende coach Joyce die vol enthousiasme de tactiek besprak en de lijnen uitzette. Iedereen luisterde zeer geconcentreerd (hoewel die massagetafel met die vreemde witte vlekken wel erg afleidde...) en een gezonde wedstrijdspanning was voelbaar. Vol overgave werd begonnen aan de wedstrijd. Iedereen zette zijn beste beentje voor en er ontspon zich een leuke en spannende wedstrijd. De intenties van beide ploegen waren duidelijk: gaan voor de overwinning! Het was Nita dat het eerste wist te scoren, maar onze dames werden hierdoor alleen maar meer gemotiveerd om een goede prestatie tegen de nummer 2 van de competitie neer te zetten. Met de tactische training van de woensdag daarvoor nog vers in het geheugen werd de bal in de diepte gespeeld, werd er gekruist voor het doel langs en daarmee gaten getrokken waarna Mel de bal op een schitterende manier tegen de touwen wist te schieten. 1-1 en een ontlading van jewelste in en rond het veld want het was een aanval uit het boekje waarop zo hard getraind was!

    De tegenpartij pakte het spel ook weer op en voerde de druk op ons doel weer op en wist enkele minuten later de 1-2 binnen te werken. Een domper die door Nederhorst goed verwerkt werd want met niet aflatende werklust werd de strijd voortgezet en diep in de eerste helft werd met een schitterend doelpunt van Thirza, de stand weer gelijk getrokken.

    In de rust, doorgebracht bij die merkwaardige massagetafel, was het enthousiasme groot onder de dames over het goede spel en vol strijdlust werd de tweede helft aangevangen. Het spel golfde op en neer en beide ploegen gingen vol voor de winst. Onze verdediging en keeper gooiden zich voor iedere bal en ook de tegenstander liet zich wat dat betrof niet onbetuigd. Het bleef tot het einde toe ontzettend spannend, waarbij Nederhorst met een afstandschot van Tessa op de lat nog de grootste kans had. Toen er afgefloten werd door de prima leidende jonge scheidsrechter kon iedereen zeer tevreden zijn met de uitslag. Wat een enorme ontwikkeling maakt dit team toch door!

    Graag nodigen wij iedereen uit voor de volgende wedstrijd: vrijdag 24 januari om 20.00 uur thuis tegen Nautilus.