• Nederhorst heeft zich niet gerevancheerd voor de nederlaag van verleden week. Opnieuw werd er zij het onverdiend en geflatteerd nu met 0-3 verloren van Hertha.
    Gedurende de hele eerste helft was er maar een ploeg die voetbalde en dat was de thuisploeg. Hertha speelde op de counter en veelvuldig via een lange trap naar voren.
    Nederhorst was vaak dreigend maar wist niet het doel te vinden. Mogelijkheden genoeg zo schoot de ijverige Thomas Grolleman net naast, kwam Job van wijk net te kort na een goede kopbal, ging een hard schot van Thijmen Sibbing recht tegen de keeper en via de rebound over. Ook een voorzet van Bram van der Wiel was net te hard voor Levi Matsari. Hertha ’s eerste goede mogelijkheid kwam pas na 40 minuten toen een diepe bal over de verdediging voor de voeten van de spits viel maar die de kans verprutste. Job had 3 minuten voor rust nog pech met een afstand pegel die via de goede keeper tot corner werd verwerkt. Zo bleef de stand 0-0 waar een voorsprong voor de Bergers verdiend zou zijn geweest.
    Het spelbeeld na rust wijzigde niet echt. Een aanvallend Nederhorst en een op de counter loerend Hertha. Opnieuw mogelijkheden om op voorsprong te komen. Thijmen legde na diep te zijn gestuurd de bal terug op de inkomende Job die met de binnenkant de bal probeerde te plaatsen maar over schoot. Ook een laag genomen corner van Philip Halfhide probeerde Job binnen te schieten maar ook nu verdween de bal over het doel. Geheel tegen de verhouding in kwam Hertha in de 56e minuut op voorsprong. Een verdediger trapte de bal lukraak ver naar voren en vanwege een misverstand tussen keeper Niels Meijer en verdediger Jefrey Terlien wist de spits behendig te scoren. 0-1. In de 62e minuut had Levi na een goede actie de gelijkmaker op zijn sloof maar schoof de bal net voorlangs. Nog geen twee minuten later gaf Job een prima steekbal op Levi maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. In de 68eminuut werd er verder aanvallend gewisseld en kwam Darryl voor de met geel belaste Philip. Bram van der Wiel had in de 72e minuut, na een vlot lopende aanval, moeten scoren maar schoof de bal wat slap langs de verkeerde kant van de paal. In de 75e minuut werd de wedstrijd beslist. Aan de zijlijn ging de bal duidelijk uit maar de onsportieve grensrechter vlagde niet. De daaruit volgende aanval werd daarop afgestraft. Een duidelijke fout van de verder goed fluitende scheidsrechter. De wedstrijd was gespeeld aangezien al de hele wedstrijd het duidelijk was dat Nederhorst vandaag maar moeilijk tot scoren zou komen. De Bergers namen nog meer risico maar zagen echter de score via een van dichtbij ingetikte bal uit een corner binnen gewekt worden tot de 0-3. Vertwijfelde pogingen om de eer te redden haalden niets uit en zo gaat Nederhorst met een verkeerd gevoel de onzekere December periode in. Gaat er nog gespeeld worden is de vraag nu er verder beperkende maatregelen omtrent Covid 19 zijn genomen. Een ding is duidelijk Nederhorst is nu verlost van de druk van het bovenaan staan.