• Het Nederhorst niet gelukt om bij de nummer twee op de ranglijst tot een resultaat te komen. Altius was met name voorin scherper en won uiteindelijk met 2-0.
    De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor Gijs Straman die de voorzet van Steven Stijvers niet goed wist in te koppen en de bal tot hoekschop werd gewerkt. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg kwam via de veelvuldig opkomende rechtervleugelverdediger die van 20 meter hard naast schoot. In de 12e minuut ging het helemaal fout. Een onbesuisde en smerige actie aan de zijlijn van een Altius speler op de enkels van Gijs betekende een zeer terechte rode kaart. Een onnodige reactie van Justin Wessels hierop met een duw werd echter ook bestraft met een rode prent dus moesten de teams door met 10 tegen 10. Luuk van Huisstede ging op het kwartier soepel langs zijn tegenstander maar zag zijn inzet via de keeper naast gaan. Vlak hierna nog een mogelijkheid voor Gijs die zich niet veel later moest laten vervangen dit mede vanwege de eerdere aanslag op zijn enkels. Keeper Wesley van der Helm moest twee keer aan de bak. Eerst stopte hij een afstandsschot van Kaashoek en ook een schot van de spits werd een prooi voor hem. In de 24e minuut de onverwachte voorsprong toen een lange bal niet goed werd beoordeeld en de bal tussen de keeper en laatste linie viel. Beheerst werd de bal opgepikt en binnen gewerkt door topscoorder Slockers. 1-0. Beide ploegen gingen vol de strijd aan waarbij het opviel dat de thuisploeg minder last had van het hobbelige grasveld. Ook ontbrak het de Bergse formatie vandaag aan zuiverheid met name in de eindfase van de opbouw.
    Na de pauze gaf de roodgele formatie meer druk naar voren maar kon maar niet tot grote kansen komen. Zo was na 9 minuten de eerste mogelijkheid voor Altius maar kon Steven Stijvers de bal net tot hoekschop koppen. Nederhorst bleef het proberen maar zoals gezegd de precisie ontbrak. De strijd was af en toe fel waarbij de matige arbiter makkelijk de gele kaart trok. Nadat Wesley een laag schot uit de hoek had gedoken was het Job van Wijk bijna gelukt om tot scoren te komen. In de zestien kreeg hij de bal net niet goed mee om doeltreffend uit te halen. Tien minuten voor tijd verspeelde Geert Hagen onnodig de bal en werd dit genadeloos afgestraft door de thuisploeg en het was opnieuw Slockers die de wedstrijd besliste 2-0. De overtuiging om er nog wat van te maken was hiermee weg en zo kabbelde de wedstrijd naar zijn einde.