• Ondanks de 1-0 winst in de laatste bekerwedstrijd tegen regio tegenstander ’t Gooi en de 6 behaalde punten gaat Nederhorst niet door in het toernooi. DEV pakt er 7 en mag verder.
    Vandaag waren naast de geblesseerden Jean Yves en Jeffrey ook Geert en Thomas niet beschikbaar voor trainer Co Sint. Achterin werd geëxperimenteerd met Peter Engels als linksachter en stond Justin als centrale verdediger.
    Nederhorst begon sterk aan het regio duel en nam al na 3 minuten, en naar later bleek de beslissende voorsprong. Rijk Bruins gaf vanaf links de bal strak voor en het was Job van Wijk die afrondde. Nog twee goede mogelijkheden voor de thuisploeg werden niet benut. Eerst was het Job die goed diepgaand zijn lob over de keeper naast zag gaan en niet veel later gleed Marco de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Pas na 24 minuten een eerste gevaar van de tegenstander. Wesley pareerde perfect van dichtbij een inzet na een goed opgezette aanval van ’t Gooi. Twee minuten later een domper op de wedstrijd toen Marco een tackel te laat inzette en de scheidsrechter hiervoor de rode kaart trok. Een onnodige overtreding die misschien zwaar werd bestraft is nooit leuk voor de wedstrijd die soms stevig was maar verder sportief verliep. Ondanks de meerderheid op het veld wist de tegenstander voor rust maar weinig te creëren. Nederhorst kreeg nog twee goede mogelijkheden. Eerst kon Rijk alleen op de keeper afgaand net al dan niet onreglementair gestopt worden. Daarna was het Philip die snoeihard een vrije trap inschoot die maar half kon worden verwerkt door de keeper. In de rebound kon de bal net tot corner worden getikt.
    Twee nieuwe gezichten na de rust bij de thuisploeg. Junny en Felix voor Philip en Peter.
    De tegenstander begon wat feller aan deze tweede helft en zette meer druk naar voren wat nog niet direct tot kansen leidde. Sterker de eerste grote kans kwam voor de thuisploeg toen Felix alleen op de keeper afgaand de 2-0 had kunnen maken. “t Gooi kreeg zijn eerste grote kans na rust in de 62e minuut toen de spits uit de draai uithaalde maar Wesley katachtig de bal pakte. Na 70 minuten kwam Milan Rijk aflossen maar was het de tegenstander het meest aan de bal. Ondanks hun man meer wisten ze er maar weinig mee te doen. In de 73e minuut was het wederom Felix die uitbrak en opnieuw in een 1 op 1 met de keeper de trekker niet wist over te halen. Gelijk hierna een van de mooiste aanvallen van de thuisploeg die helaas niet werd verzilverd door Milan. In de laatste 10 minuten kreeg “t Gooi nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Wesley was een speler die alleen voor hem opdook de baas en in de 89 e minuut werd terecht een goal wegens buitenspel afgefloten. In blessuretijd nog twee gevaarlijke vrijetrappen die niets opleverde voor de gasten. Zo bleef de stand op 1-0 staan maar zijn beide ploegen wel uit het bekertoernooi.
    Voetbal Hilversum maakte vandaag een opname van de wedstrijd hetgeen te zien is op hun facebook pagina.
    Zaterdag start de competitie. Nederhorst speelt dan om 14.30 uur thuis tegen het roemruchte HVC uit Amersfoort. Dinsdagavond speelt Nederhorst nog bij Altius een oefenwedstrijd.

Nederhorst 2 wint van OSM
    Nederhorst 2 speelde aansluitend zijn derde bekerwedstrijd tegen een fris spelend OSM uit Maarssenbroek. Hier werd Thijmen Sikking de grote man. Hij nam alle 4 de treffers voor zijn rekening eerlijk verdeeld over beide helften. Vooral zijn tweede treffer waarbij hij vanaf twintig meter de keeper met een lob verraste was een beauty.
    Aanstaande zaterdag begint ook voor het tweede de competitie. Het tweede begint thuis om 12.00 uur tegen het sterke Hilversum 2.