• Op een gezellig druk sportpark Meerzicht heeft Nederhorst verdiend met 3-0 de streekderby tegen SV de Vecht gewonnen. Vandaag zonder de geschorste Philip, zieke Joris en lang geblesseerden Jeffrey en Marco. Levi licht geblesseerd begon uit voorzorg op de bank.
    Super Saturday vandaag en het tweede had al middels een 4-3 overwinning op de buren uit ‘s Graveland voor een goede start gezorgd.

Nederhorst pakte gelijk het initiatief in de wedstrijd en zag ongelukkigerwijs al vroeg een speler van de Vecht uitvallen toen hij zich verstapte. Sander kreeg een eerste mogelijkheid maar zag een speler de bal al dan niet met zijn arm net weggetikt worden. Na 10 minuten spel stuurde Steven Felix de diepte in die vervolgens rakelings naast schoot. De eerste mogelijkheid voor de gasten kwam op het kwartier maar het was Steven die de snelle omschakeling dicht liep. Na eerst nog een schot geblokt te zien worden was het Felix die in de 18e minuut de score openbrak. Op fraaie wijze omspeelde hij twee verdedigers en haalde hard en laag onhoudbaar uit 1-0. Gek genoeg gaf deze voorsprong de Bergers geen rust en werd naar mate de eerste helft vorderde het aandeel in de wedstrijd van de Vecht groter. Dit leverde echter maar een keer gevaar op toen een misverstand tussen Tom en Wesley een cornerbal opleverde. Hieruit kopte een verdediger net over. Ook Sander kopte nog een voorzet van Steven over maar dat was het dan ook tot aan de pauze.

Thomas en Darryl bleven in de kleedkamer achter en voor hun kwamen Levi en Lars binnen de lijnen. Gelijk na rust ging Steven er vandoor maar dreigde zich op de 16 meter vast te lopen. De afvallende bal viel voor de voeten van Sander die vervolgens beheerst de 2-0 binnenschoot. Een mooie opsteker natuurlijk voor de ploeg van trainer Sint. Niet veel later redde keeper Klarenbeek van de Vecht op een inzet van dichtbij door Levi. De Vecht gooide er in de 60e minuut drie wissels tegenaan om te proberen voor wat meer gevaar te zorgen. Het spel werd er gaandeweg de tweede helft niet beter op. De Bergers waren slordig aan de bal en de eindpass vaak onnauwkeurig. Levi kopte nog een keer goed in waarbij de keeper nog net tot hoekschop kon tikken. De gasten kregen nog een kans toen Tom de bal maar half raakte en pardoes voor de voeten van een aanvaller viel. Die was ook verrast en schoot naast. Felix werd nog gewisseld voor Junny en Job gaf Justin een beste kans maar die schoot te gehaast over. In de 78e minuut ging de verder goed spelende Geert in de fout toen hij een te zachte bal terugspeelde, een speler kon alleen op Wesley afgaan maar die was attent zijn doel uitgekomen en voorkwam de aansluittreffer. In de 80e minuut werd Tom na een mooie kapbeweging binnen de 16 meter onderuitgehaald. Geen strafschop zei de goed fluitende arbiter van dienst. Thijs en Thijmen kwamen nog in de ploeg voor de laatste 10 minuten maar het was Sander die in de 84e minuut de wedstrijd definitief op slot gooide. Levi veroverde hoog opspringend de bal, gaf voor op Job die vervolgens aflegde op de inkomende Sander die beheerst de bal in de hoek schoof. De 3-0 op het scorebord bleef staan ondanks nog een kleine mogelijkheid voor de tegenstander.

Vanwege Super Saturday, met optredens zangers, DJ en drie gesponsorde vaten bier bleef het nog lang gezellig op Meerzicht.
    Volgende week de uitwedstrijd tegen VIOD en op dinsdagavond 10 mei is er een volledig programma waarin Nederhorst thuis om 20.00 uur aftrapt tegen VVJ.

Zie onderstaande fotoreportage. Credits: Maarten Verhoeven