• Nederhorst en De Vecht hebben er geen sprankelende derby van gemaakt. Het zware veld in Loenen en het weer werkte daar ook niet aan mee. De 0-4 winst voor de Bergers was verdiend want zeker na rust was het overwicht van rood/geel groot. De Bergers moesten het vandaag stellen zonder de zieke Thomas Grolleman en de geblesseerden Philip Halfhide naast de al langer afwezige Lars van Wijk en Wesley van der Helm.
    Al na zeven minuten had het 1-1 kunnen staan. De Vecht kreeg een eerste mogelijkheid toen een diepe bal doorgleed en de rappe spits alleen voor de keeper de paal raakte. Sander Verheul deed dit even later voor de gasten ook nadat hij handig de bal had veroverd. Nederhorst probeerde verzorgd te voetballen maar deed dit vaak in een te laag tempo. Balverlies was daarbij gevaarlijk vanwege de snelle omschakeling en counter waarop de thuisploeg loerde. Zo moest Niels Meijer in de 13e minuut redding brengen op een venijnig schot. Nederhorst kreeg wel zijn momenten uit het overwicht. Job van Wijk schoot net naast uit een voorzet van de actieve Steven Stijvers, kon de keeper nog net voor de lijn de bal tegenhouden op inzet van buiten de 16 meter en werd een inzet van Job tot corner getikt. Tussendoor nog een snelle counter van de gastheren waarbij Jeffrey Terlien met een goed getimede sliding redding bracht. Het lukte Nederhorst maar niet het veldoverwicht om te zetten in een doelpunt. Justin Wessels gaf een prima voorzet maar zag de kopbal van Joris net overgaan. Vijf minuten voor rust dan toch de voorsprong. Job schoot van rechts de bal hard en laag al dan niet via een voet binnen. Niels was vlak voor rust een sta in de weg en dook een inzet uit een counter uit de benedenhoek.
    Na de rust werd het lange tijd eenrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg. Tom Wewer was in de ploeg gekomen voor Darryl. Al snel kwamen er mogelijkheden om de score op te voeren. Zo vloog Job zijn inzet al na 3 minuten net naast en kwam Sander een teenlengte tekort om een goed lopende aanval af te ronden. Weer twee minuten later ging een perfecte kopbal net naast. De druk op het doel van De Vecht was nu zo hoog dat een treffer wel moest vallen. Het was Felix Yorks die heel attent reageerde op een doorgespeelde bal en fraai de keeper met een lob passeerde. Nederhorst bleef de druk erop houden zonder verder tot goed voetbal te komen. Maar ook de thuisploeg kon er maar weinig tegen inbrengen. Wel hard werken maar het duuurde tot de 22e minuut voordat men weer voor het doel van Nederhorst kwam. Joris van Tol werd na 25 minuten gewisseld voor Wessel Roodenburg. Het spel werd naarmate de tweede helft duurde er niet beter op. Nadat de thuisploeg via een vrijetrap nog voor een beetje gevaar zorgde was het opnieuw Felix die krachtig uit een corner van Bram van der Wiel raak kopte voor de grijpgrage handen van doelman Klarenbeek. De wedstrijd was nu 12 minuten voor tijd zeker beslist en kon het verder wisselen beginnen. Mike Bergman, Crstian Lam en Thijs Bouwman vervingen Sander, Job en Felix. Er viel nog een treffer Zes minuten voor tijd gaf Jeffrey Terlien een diepe bal die een prooi leek voor de uitkomende keeper. Echter had een verdediger dit niet door en passeerde hij zo middels een terugspeelbal zijn eigen doelman.
    Jammer dat de goed fluitende scheidsrechter toch nog kaarten nodig had in dit verdere sportieve duel. Dinsdagavond speelt Nederhorst de eerder uitgestelde wedstrijd in Utrecht. Om 20.00 uur trapt men af tegen Elinkwijk.