• Twee voetballende ploegen hebben onder barre weersomstandigheden een leuk duel gespeeld. Zowel gastheer SVM als Nederhorst hadden na 3 wedstrijden nog geen wedstrijd verloren. Voor rust waren de Bergers de betere en na de pauze de gastheren ut Maartensdijk. Het duel eindigde na ruim 95 minuten in een 2-3 overwinning voor de in het wit spelende gasten.

    Nederhorst begon met dezelfde elf die verleden week Wasmeer had verslagen. Het begin was een open wedstrijd met twee ploegen die verzorgd de opbouw deden en beide snel voor het doel van de tegenpartij wilden komen. Dit leverde aan beide zijden wat kleine mogelijkheden op. Zo moest Job van Wijk te veel uitwijken op een steekpass van Philip Halfhide en kopte een speler van de thuisploeg uit een corner naast. Na een kleine twaalf minuten werden de Bergers gevaarlijker en sterker. Eerst werd een goede voorzet van Felix Yorks net weggewerkt maar een minuut later viel de eerste treffer. Job ging goed door en zag zijn schot tot corner verwerkt. Uit de corner werd de afvallende bal hard ingeschoten tegen de uitgestoken arm van een verdediger. De bekwaam en rustig fluitende scheidsrechter Kerkhof legde de bal op de stip. Thomas Grolleman bleef rustig en zorgde voor de vroege voorsprong. De 0-2 viel vier minuten later. Uit een werkelijk perfect en snel uitgevoerde aanval over meerdere schijven was het Marco Terlien die de afgemeten eindpass van Job wist te verzilveren. Nederhorst heerste nu en tikte de bal goed rond. Het goede spel in deze fase werd opnieuw beloond. Thomas stuurde met een schitterende bal Job diep die vervolgens de uitkomende keeper passeerde en de bal laag in de hoek schoot. 0-3 Wat een weelde en jammer dat er maar zo weinig supporters getuige van konden zijn. SVM moest er een schepje bovenop doen om terug te komen in de wedstrijd. Na een gevaarlijke aanval die onschadelijk werd gemaakt door keeper Wesley van der Helm was het de onfortuinlijke Jeffrey Terlien die de thuisploeg de helpende hand bood. Een veel te zachte terugspeelbal werd onderschept en binnen geschoten 1-3 derhalve. Deze treffer gaf de thuisploeg weer energie en in de laatste vijf minuten voor de rust dan ook een sterker wordend SVM die via een schoot voorlangs nog voor gevaar zorgde. De ruststand bleef 1-3 na een prima eerste helft van de Bergers.

    De tweede helft gaf een ander beeld. SVM was er op gebrand om gelijk druk te geven en het wilde zo snel mogelijk de aansluittreffer forceren. De eerste mogelijkheid was echter voor Steven Stijvers die diep gestuurd door Philip de bal met zijn verkeerde been moest nemen en daardoor op het doelnet schoot in plaats van een bedoelde voorzet op Felix. SVM gooide er nog een schepje op en Nederhorst kreeg het steeds moeilijker om onder de druk uit te voetballen. Darryl Bruster kwam na 55 minuten Marco af lossen maar die zag twee minuten later de aansluittreffer gemaakt worden. Een voorzet van rechts werd niet geblokt en door matig verdedigend werk kon een inkomende speler raak koppen. 2-3. Thomas kreeg nog een mogelijkheid maar werd dusdanig gehinderd dat zijn schot uit de draai naast vloog. SVM ging steeds meer tweede ballen veroveren en naarmate de tijd verstreek meer de lange bal spelen. In de 70e minuut verspeelde Justin Wessels de bal op het middenveld hetgeen gelijk resulteerde in een goede kans. Thomas moest in de 72e minuut licht aangeslagen naar de kant en voor hem kwam Milan. En ook Lars van Wijk verving Justin. SVM probeerde van alles om de gelijkmaker te maken. In de 77e minuut werd de bal niet goed verwekt in de Nederhorst defensie en tot tweemaal toe werd de bal ingebracht maar strandde in een kluwen aan benen. SVM bleef nu pompen maar ging vaak te gehaast te werk. De grote kansen kwamen niet meer en zo trok Nederhorst de zwaar bevochten zege over de streep. Een zeer sportief duel met twee leuk voetballende ploegen en spannend welke meer verdiende dan de nu aanwezige paar toeschouwers. Het is helaas even niet anders.