• Volgende week speelt Nederhorst zijn derde en laatste wedstrijd in de bekerpoule. Thuis ontvangt men op Meerzicht dan derde klasser Roda’46. Een van beide ploegen gaat door naar de knock-outfase. Nederhorst heeft dan aan een gelijkspel voldoende.

    Vandaag weer een debutant in de opstelling. Ismael Akchick verleden jaar A junior speelde op het middenveld een frisse partij mee en kan tevreden terugkijken op zijn debuut. Met 4 spelers in de basis en 2 op de bank, die verleden jaar nog in de junioren uitkwamen werd de gemiddelde leeftijd nog verder omlaag gebracht!

    Vooral voor rust was het af en toe genieten van de thuisploeg. Mooie combinaties en aanvallen zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Al na 3 minuten schoot Thijmen Sibbing raak uit een afgeslagen corner. Niet veel later viel de mooiste van de middag. Een schitterende aanval over veel schijven en op snelheid uitgevoerd werd door Rijk Bruins afgerond op een voorzet van de mee opgekomen Jeffrey Terlien. Het individueel wel aardige FC Ankaraspor bracht als team echter te weinig om Nederhorst in problemen te brengen. De thuisploeg verzuimde om voor rust de wedstrijd helemaal op slot te doen. Kansen kwamen er voldoende. Zo schoot Rijk met de buitenvoet een spetter van afstand tegen de paal, had Geert Hagen moeten scoren uit een voorzet van Jeffrey, Richard Dijkstra een kans en had Rijk de bal die hij via zijn rug meenam en zo alleen op de keeper afgaand moeten scoren. De tegenstander zette daar een mogelijkheid tegenover maar het was laatste man Pepijn Schols die middels een tackel een tegentreffer wist te voorkomen.

    Na de pauze werd het wat minder. Het spel werd rommelig en onnauwkeurig. De eerste kans was weer voor Rijk, diep gestuurd kon hij alleen doorgaan maar had een lob moeten geven in plaats van te schieten. Na 55 minuten moest Justin Wessels geblesseerd naar de kant en kwam Jesse Heusen in het veld. Ankaraspor kwam er nu wat meer aan te pas en probeerde via snelle counters voor wat gevaar te zorgen. Meestal liepen de solistische acties op niets uit.  Sander Verheul en Milan werden gebracht en na een afgekeurde goal van de gasten was het Sander die in de 77e minuut goed afdrukte na een prima aanval over de rechterkant. Dezelfde speler kreeg nog een uitgelezen kans om de scoren vlak voor tijd op te voeren zijn lob ging echter naast.

    Volgende week dus de ontknoping van de bekerpoule in de thuiswedstrijd tegen Roda’46. Iedereen wordt weer van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.