• Na drie nederlagen heeft Nederhorst zich goed hersteld door het toch niet misselijke JosWatergraafsmeer (JW) met 5-0 terug naar Amsterdam te sturen. Ondanks het gemis van enkele sterkhouders bleek de thuisploeg in staat om op een zeer efficiënte wijze de zege al voor rust veilig te stellen.
    Een aftastend begin van de wedstrijd werd al in de vijfde minuut ruw verstoord door een treffer van Gijs Straman. Een vlijmscherpe counter waarbij Gijs over links werd weggestuurd. Op volle snelheid en goed doorgaand liet hij de keeper met een laag schot kansloos. JW probeerde hierna gelijk druk te zetten en het geroutineerde elftal combineerde een periode best aardig. Behoudens een indraaiende vrijetrap wist men echter niet voor gevaar te zorgen. De Bergers deden dit beter toen Justin Wessels in de 19e minuut Gijs vrijzette voor de keeper en hij zo zijn tweede van de middag kon maken. Na een drinkpauze! was het in de 28e minuut weer raak. Nu was het andersom en kon na een goede onderschepping op het middelveld Gijs aangespeeld worden die vervolgens Justin vrij voor de keeper bracht en hij doeltreffend raakschoot. Nog amper bekomen van deze ruime voorsprong was het opnieuw Justin die ongehinderd van 20 meter kon aanleggen en zijn schot via de onderkant van de lat doel trof. JW was het helemaal kwijt en wist tot aan de rust nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Een keer moest Olivier Sorber met een perfect getimede sliding redding brengen en schoten de gasten nog een keer in het zijnet. De ruststand bleef op 4-0 staan waarin de thuisploeg uiterst effectief was geweest.
    JW bracht gelijk na rust 3 wissels in het veld en wilden zo snel mogelijk een treffer forceren. Deze doelstelling werd al n zes minuten om zeep geholpen doordat Olivier een afvallende bal uit een voorzet hard en hoog binnen schoot. Met deze 5-0 was het over en sluiten natuurlijk en dat was aan het spel in het verdere verloop te zien. Ook kon het vele wisselen aan Bergse zijde beginnen. Zo kwamen er kort na elkaar vijf spelers in het veld waaronder Thijmen Nuhn en Luuk Bakker uit de JO18. Justin kreeg nog een goede mogelijkheid op een hattrick maar schoot te gehaast over. De defensie met een goede Jeffrey Terlien, slot op de deur Sam Boersma en keeper Wesley van der Helm hielden vandaag de nul. Ook goed was het te zien dat Steven Stijvers na lange afwezigheid weer 80 minuten wist vol te maken. Helaas liep Jeffrey tegen zijn vijfde gele kaart aan en kan volgende week toekijken als Nederhorst naar Altius toe gaat.