• De laatste competitiewedstrijd werd een teleurstelling vanwege het feit dat de scheidsrechter in de 58e minuut zich genoodzaakt zag om het duel te staken. Na een tweede rode kaart voor het thuisspelende DWSM in Maarssen vond hij het niet verantwoord om door te spelen gezien de dreigende taal vanuit sommige DWSM spelers. Aangezien Nederhorst vrij probleemloos de wedstrijd in handen had met de 1-3 voorsprong is het waarschijnlijk dat de KNVB besluit dat dit ook de einduitslag wordt.
    Een felicitatie is dan ook op zijn plaats voor het team van coach Remco Sint, teamleider Gert Hagen en overige stafleden. Nederhorst begon gelijk met het hoogdruk zetten op de ploeg uit Maarssen. In de derde minuut leek men al op voorsprong te komen. Een mooie aanval afgerond door Sander werd vanwege buitenspel echter afgefloten. Nederhorst bleef aandringen en bijna had Job succes toen een trage voorzet van Steven bij de tweede paal voor zijn voeten viel. Niet veel later werd er hands gemaakt op een vrijetrap van Philip
    En werd de toegekende strafschop hard door Job binnengeschoten. 0-1. Justin kreeg nog een vrije schietkans maar het was Tom die een lage voorzet van Philip beheerst raak schoot. 0-2. DWSM kwam pas in de 22e minuut voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Wesley .Na mistastten in de verdediging schoot een speler te gehaast en ver naast. Nederhorst werd slordig en moest op het halfuur een treffer incasseren. Vanaf 20 meter verdween een perfect getrapte vrije schop onhoudbaar binnen. 1-2. De Bergers waren het nu even kwijt hetgeen gekenmerkt werd door slordig balverlies. Na vijf minuten herpakte men zich maar veel meer dan een goede mogelijkheid van Job op aangeven van Wessel viel niet op te tekenen. In de 45e minuut ging een DWSM speler een te forse tackel in op Philip die dan ook noodgedwongen na rust niet meer in het veld verscheen. De rode kaart gegeven door de scheidrechter werd fel betwist maar was terecht. Thomas kwam na rust voor Philip en Steven werd vervangen door Lars. Na vijfminuten vergrootte Job de voorsprong naar 3-1 toen hij koppend een doorkopbal van Sander in de hoek zag vallen 1-3. Nog geen drie minuten later werd het einde wedstrijd. Joris van Tol ging fors door en kreeg geel. Een tegenstander kwam verhaal halen en werd daarop met rood weggezonden. Dit pikte een deel van de DWSM spelers niet en aangezien men nogal in bewoordingen het een en ander zegde vond de man in het zwart niet meer verantwoord om door te spelen.
    Helaas voor Nederhorst moet men nog even het oordeel van de KNVB afwachten maar het kan niet anders of de wedstrijd wordt met 1-3 als afgesloten verklaard.
    Vanuit DWSM zijde probeerde men nog de scheidsrechter te verleiden om maar een stand in te vullen maar hij zal over het gebeurde gewoon verslag uitbrengen.
    Aangezien Nederhorst door de overwinning de tweede periode heeft gewonnen moet men al dinsdagavond 7 juni een wedstrijd in de eerste ronde spelen voor eventuele promotie. Tegenstander op Meerzicht wordt hoogstwaarschijnlijk Candia 66 uit Rhenen. Komt allen de ploeg helpen voor een goed resultaat dan wacht er op zaterdag 11 juni opnieuw een thuiswedstrijd in de 2e ronde.