• Nederhorst oefende zaterdag in Utrecht tegen VSC. Het werd uiteindelijk een makkelijke 6-1 zege op deze matige tegenstander. Het verjongde Nederhorst met vandaag twee uit de onder 18 komende basisspelers lieten bij vlagen aardig voetbal zien. Ook het collectief druk zetten ging de ploeg soms aardig af. Na twee goede mogelijkheden voor de thuisploeg via het centrum van de Bergse verdediging had Nederhorst in de 13e minuut op voorsprong moeten komen. Bas Wenneker werd gehinderd om uit te halen maar de afvallende bal viel op 5 meter voor de voeten van Marco Terlien die van dichtbij over schoot. Nederhorst had een duidelijk overwicht en het betere van het spel. De voorsprong kwam in de 25e minuut na goed druk zetten en het was Tom Wewer die attent afwerkte op aangeven van Job van Wijk. Al na een half uur moest Sander Verheul zich geblesseerd laten wisselen. Voor hem kwam jeugdspeler Casper Bos in het veld. Nederhorst hield het overwicht maar wist de score niet op te voeren. Justin Wessels schoot recht in de handen van de keeper en Gijs Straman had nog pech met een schot op de paal.
    Na rust met nog 3 wissels waaronder jeugdspeler Edward Visser verhoogde Nederhorst al snel de score. Na 4 minuten stoomde Gijs op maar zag zijn actie tot hoekschop worden verwerkt. Uit deze corner kopte Gijs de bal hard in, de keeper liet de bal los en Job tikte de 0-2 binnen. Nog geen minuut later trof de net ingevallen Ruben Hogenberg met een hard schot de lat. De kansen regen zich aaneen. Een schot van Job op aangeven van de op dreef zijnde Tom kon maar net tot corner worden getikt. Na tien minuten werd het 0-3 toen Marco een prima combinatie afrondde. Vier minuten later was Marco opnieuw de afmaker nu op aangeven van Job. Weer twee minuten later gaf Casper voor en kwam Tom net te kort en kwam er een hoekschop. Hieruit wist Gijs zijn goede spel te bekronen met een treffer. Bij de tweede paal staande tikte hij van dichtbij raak 0-5. VSC werkte hard maar kon maar nauwelijks voor gevaar zorgen. Een zuiver doelpunt van Ruben werd nog afgekeurd maar de 0-6 viel toch toen Job de bal onderschepte en alleen doorging en fraai scoorde. De laatste 15 minuten waren niet de beste. Nederhorst kon niet goed meer druk zetten en verslapte duidelijk. Zo ontstond er 4 minuten voor tijd ook een onnodige tegentreffer na een overtreding binnen de 16 meter. De gastheren waren dankbaar voor dit cadeau en bepaalde zo de eindstand op 1-6.
    Er mogen niet te veel conclusies worden verbonden aan deze ruime zege, daarvoor was de tegenstand te zwak. Goed om te zien is dat er enkele uit de onder18 over gekomen spelers zich hebben laten zien. Zo viel met name Gijs positief op. Conditioneel moet het allemaal nog sterker worden maar voor de start van de competitie zijn er nog enkele weken en (beker)wedstrijden te gaan.