• Voor Nederhorst 1 begon zaterdag de competitie. Nederhorst 1 schoot uit de startblokken door een verdiende maar niet geheel verwachte ruime 0-4 zege in Vinkeveen op Hertha. Vorig seizoen werd de winst tegen Hertha in de 94e minuut binnengesleept.
    Bij Nederhorst 1 was er het competitiedebuut in de basis voor de 18-jarige Gijs Straman. Na rust gold dit ook voor de beide 17-jarigen Dani van der Broek en Bas Wenneker.
    Na een gelijk opgaand begin waarbij beide ploegen probeerde verzorgd op te bouwen was de eerste mogelijkheid voor de gasten uit Den Berg. Sander Verheul werd diep gestuurd maar had op het laatst geen kracht meer voor een doeltreffend schot. Hertha probeerde het maar kwam voetballend niet veel verder dan de 16 meter. Het lukte Nederhorst bijna over de gehele wedstrijd om goed in de organisatie te voetballen en zodoende weinig en voor rust zelfs geen kans weg te geven. Lars van Wijk dreef met de bal op en haalde op het half uur van 25 meter hard uit, zag de bal van de lat en via een verdediger voor de voeten vallen van Sander Verheul die van dichtbij de keeper passeerde en voor de 0-1 zorgde. De roodgelen kregen nog mogelijkheden om de score voor rust te verhogen. Een goed lopende aanval over meerdere schijven werd echter afgefloten voor buitenspel. Een mooie hoekschop variant waarbij Tom Wewer handig over de bal stapte en Job van Wijk in schietpositie bracht betekende bijna de tweede treffer waar het niet dat de keeper de ingeschoten bal stopte. Zo bleef op het scorebord de ruststand op 0-1 staan.
    Gelijk na de pauze was het Job die goed doorging zich vrij draaide maar zijn inzet was te zacht om de keeper in problemen te brengen. De beste kansen op een treffer voor de thuisploeg kwamen wel in de eerste 10 minuten na rust. Zo wist de scherp keepende Wesley van der Helm een inzet net tot corner tikken en bleef hij ook bij een tweetal corners de baas in zijn doelgebied. Nederhorst herpakte zich en kwam snel hierna op 0-2 toen Steven Stijvers vanaf 16 meter een afgelegde bal raak schoot. In de 68e minuut een enorme kans voor Sander toen hij alleen op de keeper afgaand niet wist te scoren. Uit de door de keeper weggegeven hoekschop was het Gijs die op de rand 16 de bal veroverde doorzette en de 0-3 binnen schoot. Hertha probeerde van alles en bracht 3 wissels in maar de sterk spelende defensie gaf nauwelijks wat weg. Het werd zelfs nog 0-4 toen Job van Wijk via een machtige solo op tijd voorgaf en Sander zijn tweede van de middag liet maken. In blessuretijd had de vijfde ook gemaakt moeten worden maar deze kans werd om zeep geholpen. Al met al een uitstekend begin aan de competitie van het hardwerkende en jonge collectief in dit sportieve treffen onder uitstekende leiding van de heer Brouwer. Een zwaluw maakt nog geen zomer maar lekker is het wel.
    Volgende week ontvangt Nederhorst om 14.30 uur het stugge Kockengen thuis op Meerzicht.