• De twee slechts scorende ploegen in deze competitie stonden vandaag tegenover elkaar. Beide teams hadden pas drie maal gescoord en vinden elkaar dan ook terug in de onderste regionen van de ranglijst. Het belang van een overwinning was dan ook groot en dat zag je in het spelbeeld terug. Vaak te gehaast spel met over en weer wat kansen zorgden voor een voetballend gezien slechte wedstrijd met vooral veel spanning. Voor rust had Job van Wijk Nederhorst op voorsprong moeten zetten. Op aangeven van Luuk kreeg hij een niet te missen kans. De winnende treffer viel pas vijf minuten voor tijd toen Nederhorst na vasthouden in de 16 meter een strafschop kreeg. Luuk faalde niet en dat betekende drie belangrijke punten voor Nederhorst.

    Zie ook het beeldverslag door Maarten Verhoeven: VVN - Roda '46

    Roda’46 begon fel aan de wedstrijd en pakte een overwicht. De beste kans was na vijf minuten echter voor de thuisploeg toen Luuk op snelheid goed doorging maar de keeper zijn inzet stopte. Bob de Bruin werkte een gevaarlijke voorzet weg en Idris scoot ruim over. In de 13e minuut had Nederhorst op voorsprong moeten komen. Luuk onderschepte een slechte terugspeelbal en gaf op tijd af op de geheel vrij voor het doel staande Job. Die nam de bal maar wachtte te lang om succesvol af te ronden zodat een speler nog redding kon brengen, dit tot teleurstelling van de supporters. Gelijk in de tegenaanval en mogelijkheid voor de gasten waarbij Oscar net nog de bal tot corner wist te werken. Roda probeerde met veel beweging voor gevaar te zorgen maar de verdediging van de Bergers stond goed. Roda had pech toen een weggekopte bal hard werd ingeschoten en via de buitenkant van de paal naast ging. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel aan beide kanten er niet beter op. Vaak veel te gehaast en slordig balverlies waren hier het gevolg van.
    Milan bleef in de rust achter en Levi kwam in de ploeg. Met zijn snelheid zorgde hij voor meer dreiging. Na een gevaarlijk schot voorlangs van de gasten wisselde de thuisploeg voor de tweede maal. De hele week zieke Steven kwam voor Bob. Nederhorst werd wat sterker maar moest alert blijven op de counter. Idris kopte te zwak in en Levi kreeg een kans maar zag zijn schot in de handen van de keeper verdwijnen. Na 66 minuten had Roda zomaar de voorsprong kunnen pakken toen een bal in de kluts voor de voeten van de spits viel. Lars van Wijk wist op tijd de bal weg te werken. Trainer Van Egmond wisselde aanvallend door Quinziano te brengen voor Job. De bergers namen meer risico om de overwinning binnen te slepen. Een vrije trap van Luuk ging via een verdediger tot corner maar werd niet gegeven. Een snelle counter kon via de man off the match Pepijn Schols via een perfecte sliding onschadelijk worden gemaakt. Ook Oscar moest aan de bak toen een hard ingeschoten bal vanaf 20 meter werd ingeschoten. Geliijk hierna een mogelijkheid voor de thuisploeg via een vrijetrap op 20 meter. Helaas ging de inzet van Idris hoog over. Luuk deed het niet veel later beter maar zag zijn hard ingeschoten vrije trap gestopt worden door de keeper. Nog geen minuut later ging de bal op de stip na vasthouden binnen de 16 meter. Luuk maakte geen fout en schoot onberispelijk raak. 1-0. Levi soleerde nog langs twee verdedigers maar zag de keeper zijn inzet stoppen. Na nog ruime blessuretijd bleef het spannend maar de stand ongewijzigd en pakte Nederhorst drie belangrijke punten. Volgende week de zware thuiswedstrijd tegen VVZA.