• Nederhorst speelde zaterdag bij koploper Jos/Watergraafsmeer. Bij een waterig zonnetje en weinig wind waren de voetbalcondities aanzienlijk beter dan vorige week. Uiteindelijk werd een punt mee naar huis genomen, maar dat hadden er toch eigenlijk drie moeten zijn.

    De eerste tien minuten begonnen beide ploegen aftastend en waren er geen kansen. In de 12e minuut kreeg Nederhorst haar eerste kans. Na een combinatie schoot Luuk te zacht in en de bal ging ook nog naast. Kort hierna een actie van Gijs, die op links de bal net niet binnen kon houden. Na een kwartier de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, maar het zwakke schot was een gemakkelijke prooi voor Wesley. Kort hierna kreeg Jos/W een vrije trap op rechts. De inzet kwam onbedoeld boven op de lat en ging vervolgens over de achterlijn. In de 21e minuut een mooie poging van Justin vanaf de middellijn. Zijn lob ging over de te ver voor zijn doel staande keeper heen, maar helaas voor Nederhorst ook een halve meter langs de linkerpaal. In de 25e minuut kreeg Nederhorst een corner op rechts. Uit die hoekschop schoot Luuk de bal naast. Vlak hierna werd uit een corner van Jos de bal hard ingeschoten, maar door een Nederhorst-verdediger ruim voor de lijn gekeerd. De thuisclub drong vlak voor rust wat aan en zodoende moest Wesley tweemaal handelend optreden. Een misverstand in de defensie van Nederhorst werd door een ploeggenoot hersteld en laatste wapenfeit was een actie van Jos op links, maar de linkerspits kon de bal niet binnen houden. Rust zodoende 0-0 in een eerste helft waarin de mannen van Remco Sint zeker niet de mindere waren en waarin de lijstaanvoerder nauwelijks iets creëerde.

    Na rust was de eerste kans in de 53e minuut voor Nederhorst maar Tom had teveel tijd nodig. In de 55e minuut een corner voor Nederhorst op rechts, hieruit schoot Job fraai laag binnen (0-1).Vlak hierna een uitval van de rood-geel-witten, maar de combinatie tussen Sander en Luuk werd net buiten de zestien verijdeld. In de 13e minuut een combinatie op rechts van de thuisclub. De bal werd vanaf dichtbij ingeschoten, maar keeper Wesley kreeg hulp van Olivier, die het schot mooi voor de doellijn weghaalde. Bij de volgende aanval van Nederhorst kort hierna , paste Sander op Bas, die de bal niet vast kon houden. Na ruim een kwartier had Nederhorst de score moeten uitbreiden.

    Bij een doorbraak op links schoot Justin net buiten strafschopgebied tegen de keeper aan en de rebound werd door Sander helaas in de handen van de keeper geschoten. Na een minuut of 18 viel toch onverwachts de gelijkmaker. De defensie van de Bergers kon de bal niet goed wegwerken en van dichtbij de rechterpaal werd de bal hard langs keeper Wesley geschoten (1-1). De thuisclub begon iets meer te drukken, maar de pogingen waren niet indrukwekkend en liepen op niets uit. In de 80e minuut een diepe bal op Luuk, die ietwat gehinderd door een tegenstander, zijn schot vanaf een meter op twintig helaas door de keeper gekeerd zag worden. Hierna nog een poging van Bas die redelijk vrij kon opstomen, maar zijn schot ging ruim naast. De wedstrijd eindigde met nog twee probeersels van Jos/W, maar een vrije trap vanaf rechts werd gemakkelijk weggekopt door de verdediging en een schot vanaf 40 meter ging kansloos over.

    Nederhorst 1 kreeg vandaag te weinig met dit gelijke spel. Men kreeg kansen genoeg, maar het enige wat er vandaag aan ontbrak, was de scherpte met afronden. Men was meer dan gelijkwaardig aan Jos/Watergraafsmeer, het spel was stukken beter dan vorige week en alle spelers haalden een ruime voldoende. Volgende week wacht thuis het zeker niet goed draaiende Altius, dus daar liggen mogelijkheden voor drie punten.