• Nederhorst moest onder barre weersomstandigheden al een inhaalwedstrijd spelen. Het verraste door het sterke Robin Hood (RH) uit Amsterdam met 3-0 te verslaan.

    Nederhorst speelde gedurende de hele wedstrijd gedisciplineerd en was aanvallend heel effectief. De gasten speelden de bal makkelijk rond maar waren soms te frivool en voerden hun acties vaak te ver door om voor gevaar te zorgen. RH domineerde de beginfase maar het was na 10 minuten Gis Straman die via een voorzet voor het eerste gevaar zorgde. RH stichtte gevaar via een lage voorzet die voorlangs vloog. In de 24e minuut moest de nummer 6 terecht met rood van het veld. Geheel onnodig schopte hij een tegenstander finaal onderuit. De goed fluitende arbiter Appel had verder geen enkele moeite en kaarten nodig in het sportieve duel.

    De vandaag als keeper optredende Steven Pienaar (voormalig Ajax speler) deed dit op een manier zoals je het vroeger zag. Als vliegende keeper dreef hij vaak de bal ver mee naar voren. Na de rode kaart bleef RH iets sterker zonder echter tot een uitgespeelde kans te komen. Na rust werd het speelbeeld anders. Nederhorst kwam er meer uit en was regelmatig gevaarlijk. Zo kreeg de voor Bas Wenneker ingevallen Dani van de Broek al direct een kans uit een voorzet van Job van Wijk. Niet veel later kreeg RH een beste mogelijkheid. Op de rand van de 16 meter mochten ze aanleggen met een vrijetrap. Wesley van der Helm dook de bal uit de hoek tot corner.

    In de 54e minuut pakte de thuisploeg de voorsprong. Een goede aanval over links werd afgesloten met een voorzet van Ruben Hogenberg en was het Tom Wever die van dichtbij raak schoot. 1-0. Siem Daalmulder verving de licht aangeslagen Thijs Bouwman en was Lars van Wijk met een kopbal dicht bij de 2-0. Die viel toch toen in de 66e minuut uit een corner Job de bal hard en laag binnen schoot. RH nam hierna steeds meer risico en gaf daardoor veel ruimte weg. Daar wisten de Bergers via een fraai opgezette aanval van te profiteren en was Job die met zijn tweede treffer in de 75e minuut voor de definitieve nekslag zorgde. Opnieuw was Ruben de aangever. Lars kreeg nog een uitgelezen kans maar was te vermoeid na een lange inspanning en schoot naast. Wesley moest nog een keer een laag schoot pareren. Een niet geheel verwachte overwinning maar de zege was zeker verdiend te noemen.

    Volgende week weer een topper op Meerzicht als de trotse koploper Eemnes op bezoek komt.