• Nederhorst heeft de wedstrijd in Amsterdam bij GeuzenMiddenmeer (GM) verdiend met 0-3 gewonnen en stijgt zo naar de middenmoot op de ranglijst.
    Bij GM was men nog in rouw vanwege het plotseling overlijden door een ongeval van hun pas 29 jarige damestrainer. Een indrukwekkend eerbetoon ging voorafgaand aan de wedstrijd. Ook was er bij aanvang een minuut stilte.

    Beide teams begonnen voorzichtig aan het duel waarbij het al snel duidelijk was dat dat de gastheren zich terugtrokken op eigen helft en zouden proberen in de omschakeling toe te gaan slaan. Echter Nederhorst hield duidelijk het overwicht met rust aan de bal en probeerde verzorgd de voorwaartsen aan het werk te zetten. Zo ontspon zich een wedstrijd zonder veel hoogtepunten en kwam het gevaar voornamelijk uit hoekschoppen. Tot twee keer toe werd er door Nederhorst de bal na een goede aanval teruggetrokken vanaf de achterlijn maar telkens werd de voorzet eruit gehaald. Na 25 minuten een mogelijkheid toen Job van Wijk een vrijetrap inschoot en de bal via de muur voor de voeten van Sam Boersma viel. Zijn inzet ging via de keeper weer tot corner. GM werkte hard maar kon niet of nauwelijks voor gevaar zorgen en liep zich ook stuk op de soliede opererende verdedigers waarbij met name het goede spel van Olivier Sorber opviel. Bas Wenneker probeerde het met een hard schot uit een stuit maar de bal viel recht in de handen van de keeper. Drie minuten voor rust viel toch de verdiende openingstreffer toen Sander goed aangespeeld beheerst de uitkomende keeper omspeelde en de bal binnenschoof. Dit werd tevens de ruststand.

    Casper Bos bleef in de kleedruimte achter en voor hem kwam Thijmen Sibbing in het veld. De Bergers vergrootte al snel de voorsprong. Eerst was er niemand meegelopen om een lage voorzet van Justin Wessels af te ronden, maar twee minuten later was het wel raak. Een hoge voorzet werd met de arm verwerkt en dus strafschop volgens de goed fluitende arbiter van dienst. Job schoot deze snoeihard en onhoudbaar binnen 0-2. Vlak hierna had Thijmen de 0-3 kunnen maken maar was iets te snel naar voren gelopen op een gave voorzet van Steven Stijvers. Op het uur kwam de 0-3 er toch. Justin kon vrij uithalen maar raakte de bal maar half, deze viel voor de voeten van de opkomende Thijmen die van dichtbij geen fout maakte. GM kon nog voor wat speldenprikken zorgen middels een afstandsschot en enkele hoekschoppen maar groot gevaar leverde dat niet op. Nederhorst begon nu met het wisselen en zo kregen de van een blessures teruggekeerde Luuk van Huisstede en Tom Wewer speelminuten. Het spel werd rommeliger en hadden de roodgelen nog kansen om de voorsprong uit te bouwen. Ook Edward Visser kwam in de ploeg maar de stand bleef op 0-3 staan. Een verdiende zege en nu op naar de Wijdemeerse derby tegen het veel scorende en goed draaiende ‘s Graveland a.s. zaterdag op sportpark Meerzicht.