• Nederhorst heeft opnieuw ge├»mponeerd door de nummer 2 van de ranglijst te verslaan. In een intensieve wedstrijd gespeeld in een hoog tempo wist de ploeg van trainer Sint met 3-0 de volle winst binnen te houden.
    Opnieuw improviseren voor de thuisploeg maar de 11 die starten deden het met een volle inzet. Toch waren het de gasten die in het begin het initiatief namen. Met name via beide snelle vleugels zetten ze vol druk op de Nederhorst defensie. Het eerste gevaar kwam na een mislukte uittrap van Keeper Wesley van der Helm, die zich verder in de wedstrijd spectaculair wist te onderscheidden en een strafschop stopte. Zijn uittrap bereikte een Fortius speler die nog net op tijd afgestopt kon worden. Nederhorst probeerde het en kreeg via een doorgekopte bal een kleine mogelijkheid via Sander Verheul. In de 10e minuut de voorsprong voor de Bergers. Luuk van Huisstede slalomde langs enkele spelers ging de combinatie aan en het was in tweede termijn Thijs Bouwman die beheerst de bal in de hoek schoot. 1-0. Gelijk hierna gevaar aan de andere kant. De individueel vaardige spelers van de gasten bleven het proberen maar liepen zich vaak vast op de goede verdedigers van de thuisploeg. Nederhorst kreeg zijn mogelijkheden ook. Zo had Thijs de kans om zijn tweede te maken na een onbedoelde doorkopbal van een verdediger en werd een schot van Luuk net tot hoekschop gepromoveerd. Uit deze corner viel de tweede treffer toen Job van Wijk hard en laag binnen schoot. 2-0. In de 27e minuut had de keeper weer grote moeite met een hard ingeschoten vrije trap van Luuk. Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer en had Justin Wessels nog bijna gescoord na een afstandspegel van 30 meter. Wesley had vlak voor rust nog een uitstekende redding op een van dichtbij ingeschoten bal. Zo bleef het bij een 2-0 voorsprong hetgeen verrassend kon worden benoemd maar zeker niet onverdiend.
    Na rust gelijk een aandringend Fortius die snel de aansluittreffer wilde forceren. In de eerste 10 minuten kwam Nederhorst moeilijk uit de eigen helft. Ondanks het overwicht van de gasten was het Jesse Heusen die een eerste kans kreeg via een kopbal. In de 60e minuut werden er 3 wissels ingebracht. Jesse, Thijmen Sibbing en Justin werden vervangen door Gijs Straman, Olivier Sorber en Michael Verheul. Het spelbeeld veranderde niet veel. Een heftig aanvallend Fortius waarbij men het overzicht nog wel eens verloor tegen een zich fel en met veel inzet strijdende thuisploeg. Fortius werd maar niet echt gevaarlijk anders dan een schot over. In de omschakeling was Michael via een kopbal nog dicht bij de drie nul. De moegestreden Jefrey Terlien, die het zwaar had tegen de snelle behendige rechterspits, werd in de 72e minuut vervangen door Cristian Lam. Vlak hierna de beste kans voor de gasten. Een scherpe voorzet van rechts werd ingetikt door de spits maar verdween voor de Bergers langs de goede kant van de paal. Wesley moest zich op het laatst onderscheiden. Eerst was hij de baas over een hard ingeschoten bal en in de 85e minuut stopte hij een makkelijk gegeven strafschop. Gelijk hierna in de tegenaanval werd Luuk onderuit gelopen binnen de zestien door de keeper na een mooie solo. Job benutte met een feilloze trap de gegeven strafschop en zo de 3-0 eindscore. Zelfs Sam Boersma had nog kunnen scoren maar zag in de allerlaatste minuut zijn pegel stranden.
    Opnieuw een overwinning van het collectief op een goede en vaardige tegenstander. Volgende week vrij van competitieverplichtingen maar wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tegen SVM. Aftrap op Meerzicht al om 12.30 uur!