• Een door vele afwezigen behoorlijk door elkaar samengesteld Nederhorst heeft verrast door het voor promotie spelende SV Diemen met 3-1 te verslaan. Luuk van Huisstede was met zijn drie treffers een belangrijke speler deze middag.

    In de beginfase ging het spel rustig op en neer. Beide ploegen probeerde verzorgd op te bouwen. Aangezien dit in een laag tempo plaatsvond gebeurde er tot aan de 15e minuut niets gevaarlijks voor beide doelen. Diemen tekende voor het eerste gevaar maar gelijk in de omschakeling werd Casper Bos onderuitgehaald en kregen de Bergers op vrijetrap op 20 meter van het doel. Luuk legde de bal goed neer en krulde hem hard en hoog onhoudbaar in de bovenhoek. 1-0. Diemen wakker geschrokken trok hierna iets meer het initiatief naar zich toe en stichtte wat gevaar via een afstandsschot en een kopbal. Na nog een vrijetrap en een makkelijke prooi voor keeper Wesley van der Helm was het Job van Wijk die uit een hoekschop zijn inzet weer tot corner verwerkt worden. Vier minuten voor rust weer een vrijetrap voor de gasten maar ook nu zonder gevaar. Op slag van rust had de voorsprong zomaar vergroot kunnen worden maar werd de twee op een aanval met Maikel Verheul en Casper niet goed uitgespeeld.

    Na rust gelijk een mogelijkheid voor de thuisploeg maar werd een hard schot geblokt tot corner waar niets uitkwam. Job had pech toen hij niet veel later de buitenkant van de paal raakte. In de 55e minuut viel de gelijkmaker. Uit een snel uitgevoerde counter stond de verdediging even niet goed profiteerde Diemen 1-1. Diemen rook nu zijn kans en verhoogde de druk. Even leek Nederhorst te bezwijken maar de verdedigers zaten er goed op vandaag. Diemen ging volop wisselen en bracht binnen korte periode vier verse krachten. Bij de thuisploeg kwam Thijmen Nunh uit de JO18 de moegestreden Casper vervangen. In de 63e minuut had Luuk bijna uit de kluts gescoord maar een been zat in de weg. Vlak hierna was het Bas Wenneker die de achterstand tegen hield door met een perfecte sliding de bal tot corner te glijden. Het spel bleef spannend en op en neer gaan. In de omschakeling was het nu Thijmen die een enorme kans kreeg maar de bal op het laatst tot hoekschop zag gaan. Uit deze corner schoot Job recht in de handen van de keeper. Ook Maikel kreeg een goede mogelijkheid maar schoot net over. Hierna was het weer Diemen toen in de 79e minuut een speler behendig langs twee verdedigers gleed maar zijn schot gestopt zag worden. Net nadat Siem Daalmulder was ingevallen viel in de 83e minuut de voorsprong voor de roodgelen. Bas stuurde Luuk goed weg zijn harde voorzet kwam via een tweetal spelers hoog terug waarna hij behendig raak kopte en voor veel vreugde zorgde op de tribune. Diemen moest nu veel risico nemen in de laatste fase van de wedstrijd om tot een resultaat te komen. Een keer vloog een schot van Diemen net naast maar het werd Luuk die voor het slotakkoord zorgde. In de 95e minuut ging hij met zijn laatste krachtinspanning een sprit aan won deze en passeerde de keeper kansloos met een laag schot. Zijn hattrick was een feit en de wedstrijd gespeeld.

    Een collectief hardwerkend Nederhorst heeft een uitstekend resultaat behaald en kan de laatste drie competitie wedstrijden zorgeloos uitspelen.

  • Klik hier voor de fotoreportage