• Het is Nederhorst niet gelukt om punten te pakken tegen koploper Elinkwijk. Na de 0-1 ruststand werd het uiteindelijk verdiend 0-4 voor de aankomende kampioen.
    Duidelijk waarneembaar was het dat de Bergers nog last hadden van de zware dinsdagavond wedstrijd waar men met 2-1 de baas was over VVJ. Vooral na rust was Nederhorst niet opgewassen tegen het goede spel van de Utrechtse opponent.
    Voor rust ging het redelijk gelijk op al speelde ook toen de gasten wat makkelijker de bal rond. Nederhorst had de handicap dat beide snelle spitsen vandaag afwezig waren. Een diepe bal kon dus maar weinig gegeven worden. Vijf minuten voor de pauze viel de eerste treffer. Met een fraaie lob over de laatste linie kwam de spits vrij voor Wesley van der Helm die vervolgens kansloos was. Gelijk na rust stond het 0-2 na slordig balverlies en een uitstekende steekbal werd de bal beheerst binnengeschoten. Dit werd gelijk het kantelpunt in de wedstrijd. Elinkwijk ging steeds makkelijker spelen en de Bergers konden niet echt meer. De stand werd dan ook uitgebreid naar de 0-4 eindstand waarbij het goede keeperswerk van Wesley erger wist te voorkomen.
    Nederhorst staat nu vierde op de ranglijst en kan nog steeds een nacompetitieplek bemachtigen. Hiertoe zal er dan wel aankomende zaterdag eerst bij Kockengen gewonnen moeten worden. Een zware maar geen onmogelijke opdracht.