• Het blijft improviseren voor de trainer Co Sint van Nederhorst. Opnieuw veel afwezigen deze week. Hertha de tegenstander van vandaag zit in een flow. Al 9 wedstrijden op rij had men niet meer verloren. Een pittige klus dus voor de Bergers. Dit bleek ook met name voor de rust het geval. De gasten uit Vinkeveen konden elkaar makkelijker vinden dan de thuisspelende roodgelen. Vooral hun aanvoerder zorgde voor dreiging maar ook weinig kansen. De beste kwam na 22 minuten toen door slordig balverlies van Steven Stijvers een speler alleen op doelman Wesley van der Helm afging. Deze redde uitstekend door de bal voor de voeten weg te plukken. Niet veel later was hij attent op een schot vanaf de 16 meter die hij tot hoekschop tikte. Nederhorst probeerde het wel maar had moeite met het fysieke overwicht. De beste kans was voor Bas Wenneker maar die zag zijn inzetnet naast vliegen. Op slag van rust greep de keeper van Hertha finaal mis op een hoog ingezette vrije trap. In de kluts maakte een speler een overtreding en dus een vrije trap op de rand 16 meter. De scheidsrechter kreeg het nodige over zich heen en gaf een speler van Hertha de rode kaart. Job van Wijk schoot de vrije trap helaas over en zo bleef het 0-0 bij de rust.
    Na de pauze trok Nederhorst het initiatief naar zich toe en beperkte de gasten zich tot het niet ongevaarlijke counteren. Cristian Lam was in de ploeg gekomen voor Casper Bos. Het eerste gevaar kwam weer via Bas toen hij zijn schot, na een goede doorkopbal van Christian, net tot corner verwerkt zag worden. Steven zag zijn inzet geblokt worden en Lars van Wijk kopte net naast. Toch nog onverwacht viel de treffer aan de andere kant. Een snelle combinatie in de 63e minuut door het centrum en het licht aantikken van Job werd bestraft met een strafschop. Die werd vervolgens snoeihard en onhoudbaar raak geschoten. 0-1.
    Vlak hierna viel bijna de 0-2 maar de bal rolde voorlangs. De Bergers probeerde de gelijkmaker te forceren maar speelde onrustig en hadden met de hoge ballen weinig succes. Siem Dalmulder kwam voor Ruben Hogenberg en zo voerde de Bergers de druk op. In de 85e minuut haalde Bbas na een stuit hard uit maar opnieuw dook de keeper de bal uit de hoek tot corner. Twee minuten voor tijd viel de beslissing toen de verdediging soepel werd uitgespeeld 0-2. In blessuretijd nog twee goed mogelijkheden voor een aansluittreffer. Eerst werd een inzet van Gijs Straman uit de hoek getikt en Job zijn schot van dichtbij trof ook geen doel. Helaas geen punten, volgende week uit naar het lastig te bespelen Kockengen.