• Ruim 450 toeschouwers waren getuige van de eerste Wijdemeerse derby van het jaar. Nederhorst ontving op Meerzicht de buren uit ’s Graveland (SVS) en moesten uiteindelijk met 2-4 het onderspit delven.
  Veel rookbommen van zowel de thuisploeg als de buren bij de opkomst van beide teams. Ook belangstelling vanuit de radio en TV NoordHolland evenals de Gooi en Eemlander. Helaas kon Hilversum en omstreken vanwege werk geen opname maken van het duel.
  Het werd een doelpuntrijke wedstrijd met een verdiende winnaar. De gasten wisten op cruciale momenten toe te slaan. In de tweede, de 44e en 46e minuut wist SVS doeltreffend te zijn. Met name de 1-3 direct na de pauze was voor de thuisploeg de nekslag in dit duel.


  De Bergers hadden er zin in maar keken al na twee minuten tegen een achterstand aan toen een uitdraaiende hoekschop bijna ongehinderd kon worden binnen getikt. Een valse start derhalve. Nederhorst probeerde aanvallender te spelen en kreeg rond de 8e minuut een tweetal corners. Eerst werd een voorzet van Sander tot hoekschop gebokst en gelijk hierna een inzet van Steven. De dit jaar goed gestarte jeugdspeler Gijs Straman moest behandeld worden na een forse tackle en kon twintig minuten later niet verder. Voor hem kwam Marco in het veld. Justin had in de 12e minuut pech toen zijn afstandsschot ternauwernood door de keeper tot hoekschop kon worden gewerkt. De wedstrijd ging nu op en neer waarbij SVS wat makkelijker de bal liet rondgang. Vooral in de opbouw grossierde de Bergers in slordig en onnodig balverlies. Nadat Jeffrey Terlien een scherpe corner wegkopte kreeg de thuisploeg een mogelijkheid. Geert Hagen onderschepte op het middenveld de bal maar de combinatie mat Job van Wijk was niet zuiver. Gelijk hierna een diepe bal die voorbijging aan de uitkomende keeper van SVS maar voor Tom Wewer net te kort was en zo net verdedigd kon worden voor de doellijn.


  Na de vlot opgelopen achterstand was het Justin Wessels die op het half uur geheel vrijstaand en op aangeven van Steven Stijvers met een fraaie hakbal de keeper verraste en voor op dat moment verdiende gelijkmaker en de 1-1 zorgde. Op slag van rust ging Tom in de fout en strafte SVS dit af voor de 1-2 ruststand. Zo jammer want vlak hiervoor had hij de 2-1 op zijn schoen na zich via twee verdedigers te hebben vrijgespeeld. Gelijk na rust dus de fatale 1-3. Vanaf rechts kon er ongehinderd voor worden voorgegeven, Wesley van der Helm stompte de bal maar half weg en voorbij de tweede paal kon er een SVS speler vrijstaand en ongehinderd raakschieten. Vlak hierna een inzet van Tom die tot corner werd geblokt. SVS kreeg een mogelijkheid maar Wesley was attent. Beide ploegen bleven het proberen en nadat Justin opnieuw een inzet tot hoekschop zag gaan was het een minuut later na een snelle uitval wel raak. Na een misverstand in de Bergse verdediging werd de bal perfect ingeschoten 1-4. Hierna kwam de scheidsrechter te veel in beeld. Zo gaf hij op vijf meter een indirecte vrije trap voor Nederhorst, moest de keeper van SVS na een tweede geel van het veld en vielen er nog gele kaarten in dit sportieve duel. Met tien man op de lijn lukte het Job niet om te scoren. Vervolgens een rommelig slot met enkele krachteloze pogingen van de roodgelen en nog een goede kans voor Tom. In de 93e minuut wist Justin de schade te beperken via een treffer op aangeven van Job.
  Zoals gebruikelijk tussen de twee verenigingen bleef het nog heel lang gezellig onder het genot van een hapje, drankje en muzikaal optreden van zanger Luc.

 • NH Nieuws was er ook bij, hieronder het verslag 

   

  Verslag NH Nieuws

   

   

 • Klik hier voor de Fotoreportage