• Na 10 wedstrijden zonder nederlaag heeft Nederhorst tegen NVC de punten in Naarden gelaten. De snel verkregen 2-0 voorsprong werkte in plaats van bevrijdend belemmerend. Nederhorst speelde na de vroege voorsprong matig en verloor met name de tweede bal. Veel te veel duels gingen verloren tegen een fel spelend NVC. De thuisploeg had vandaag duidelijk meer inzet en zag meer het belang van het willen en moeten winnen.
    Al in de 8e minuut pakte de Bergers een voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal werd een prooi voor Thijs Bouwman die net te lang wachtte om doeltreffend uit te halen. Een verdediger gleed de bal tot hoekschop. Echter hieruit was het Job van Wijk die de lage bal perfect in de hoek schoot 0-1. Nog geen drie minuten later werd het zelfs 0-2. Een lange bal van Wesley van der Helm ging over iedereen heen en de attent reagerende Luuk van Huisstede lobde de bal over de uitkomende keeper tegen het net. Wat een weelde deze 0-2 voorsprong. Maar zoals aangegeven werkte dit averechts want de roodgelen gingen er nu zo op het oog te makkelijk over denken. Veel en onnodig balverlies tegen een fel spelende tegenstander betekende dat er meer duels gewonnen moesten worden. Op dat vlak bleef Nederhorst slecht acteren. NVC werd sterker en kon op het half uur de aansluittreffer scoren na een goed opgezette aanval. 1-2. Nederhorst kreeg een mogelijkheid via Gijs Straman die te wild overschoot en een indraaiende hoekschop van Luuk viel boven op de lat. De laatste vier minuten voor de rust was het NVC wat de klok sloeg. Drie hoekschoppen op rij betekende bij de derde keer de gelijkmaker toen een speler van dichtbij raak kopte. Zo was de voorsprong als sneeuw voor de zon weer verdwenen.
    Geert Hagen en Jasper Snel bleven gebleseerd achter en voor hun kwamen Jesse Heusen en Bas Wenneker in het veld. Lage tijd gebeurde er weinig, een schot van NVC voorlangs en een geblokt schot van Luuk viel er te noteren in de eerste twintig minuten. In dezelfde minuut was het wel raak voor de thuisploeg toen een lange bal slecht werd verdedigd en Wesley kansloos liet. Nederhorst moest toen wel en ging opportunistischer spelen. Het liep niet echt dus door wat geforceerd naar het doel te spelen kreeg het nog wel wat mogelijkheden, net als trouwens NVC in de omschakeling. Een schot van de ingevallen Thiemo Dijkstra tot corner, een vrijetrap van Job over net als een kopballetje van Thijs. Twee gevallen die in aanmerking kwamen voor een strafschop werden weggewuifd door de verder goed fluitende arbiter. Marco Terlien kwam er nog in voor zijn broer maar wat Nederhorst probeerde het lukte niet meer. Ook twee late vrije trappen door Luuk ingebracht leverde niets op. Zo bleven de punten niet geheel onverdiend in Naarden en moet Nederhorst zich volgende week oprichten in de thuiswedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer.