• Nederhorst is er niet in geslaagd de laatste strohalm te pakken om de nacompetitie te ontlopen.
  De gastheren uit Ede begonnen zoals verwacht goed combinerend tegen een in het begin veel balverlies lijdend Nederhorst. Oscar redde de ploeg tot 2x goed, maar in de 18e minuut was ook hij kansloos, toen een aanvaller van FC Jeugd op rechts door de verdediging slalomde en van dichtbij inschoot (1-0). In de gehele 1e helft kenmerkte het spel van Nederhorst zich weer door een gebrek aan stootkracht, Men kwam nauwelijks tot kansen en er werd ook te weinig strijd geleverd.
  Voorzetten kwamen niet aan en ook uit een aantal corners stichtte men geen gevaar. De thuisclub bleef met hun goede combinatievoetbal gevaarlijk en in de39e minuut viel de 2-0. Een voorzet van rechts werd van dichtbij door een geheel vrijstaande speler raak gekopt.
  Na rust kwamen Ryan en Lars van Wijk in de ploeg voor Rijk en Levi. In de 52e minuut belandde de bal na een actie van Ryan tegen een hand van een van de verdedigers van FC Jeugd. Tomas Grolleman verzilverde de strafschop beheerst (2-1). Nederhorst speelde de 2e helft met duidelijk meer strijd en zette de tegenstander meer onder druk. Bij een aantal corners en vrije trappen stond het vizier nog niet op scherp.
  Een kwartier voor tijd werd Pepijn in de spits gezet en dit betaalde zich uit in de 85e minuut, toen hij uit een pass van Job binnen de 16 beheerst scoorde. (2-2).
  FC Jeugd was duidelijk conditioneel aan haar eind en Nederhorst rook de winst, maar in de 89e minuut leidde balverlies op het middenveld tot een uitbraak van FC Jeugd. Een voorzet van rechts werd met een beetje geluk bij de 2e paal ingekopt (3-2). In de 90e minuut besliste de thuisclub het duel na een aanval recht door het hart van de defensie en alleen voor keeper Oscar werd de bal binnengeschoten (4-2).
  Nederhorst is nu veroordeeld tot de nacompetitie om in de 3e klasse te blijven. De start van de nacompetitie is op 10 juni. Voor exact programma en tegenstanders check onze site de komende weken.
  Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Saestum op Super Sunday