• Door de ruime 6-3 nederlaag bij een technisch goed en fysiek sterk spelend FC Amsterdam (FCA) kan Nederhorst zich niet meer rechtstreeks veilig spelen.
    De Amsterdammers kwamen met een totaal ander team in het veld dan de heenwedstrijd en het is dan ook onbegrijpelijk dat dit goed voetballende elftal gaat dregraderen.
    Nederhorst nam wel verrassend en snel de voorsprong via een intikker van Bas Wenneker op aangeven van Gijs Straman. FCA nam al snel het heft in handen en werd steeds dreigender. Het duurde echter tot aan de 30e minuut voor de gelijkmaker viel. Langdurig balbezit en met gebruikmaking van hun sterke fysiek werd de 1-1 gemaakt. Nederhorst moest achteruit en kreeg na slordig balverlies de tweede achter de oren. Nog voor rust viel de derde tegentreffer toen via een snelle counter uit een voorzet de spits geheel vrijstaand de 3-1 maakte.
    Na de pauze een fel startend Nederhorst die er nog wat van wilde maken. Het kreeg kansen en had pech toen Jeffrey Terlien middels een afstandsschot de onderkant van de lat trof. De aansluittreffer viel snel hierna toen een prima aanval over veel schijven uiteindelijk via een pass van Bas bij Tom Wewer belandde die beheerst afdrukte. 3-2. De meegekomen supporters gingen er goed voor zitten maar nog geen acht minuten later stond het ineens 5-2. Eerst was men niet attent toen een snel genomen vrijetrap middels een steekpass koel werd afgerond, en weer twee minuten later kon de snelle nummer 10 vrij ongehinderd opkomen en laag raakschieten. Hiermee was de wedstrijd beslist. De Bergers kregen nog wel enkele goede mogelijkheden en Tom schoot de derde Bergse treffer binnen. Opnieuw antwoorde FCA snel via hun nummer 10 die bijna vanaf eigen helft er vandoor ging en zo de eindstand op het fictieve scorebord deed belanden.
    Een verdiende nederlaag tegen een goed voetballende ploeg. Nederhorst moet zich herpakken en nog twee wedstrijden strijden om een goede uitgangpositie voor de nacompetitie te verkrijgen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen BZC’13.