• Een gehandicapt Nederhorst, maar liefst 7 spelers ontbraken vanwege ziekte, blessures en wintersport!, hebben een collectief uitstekende prestatie geleverd door SV De Meer met 2-1 te verslaan. Het gemis van zoveel spelers werd gecompenseerd met een fantastische inzet.
    Het begin was van beide kanten voorzichtig. De bal ging in een laag tempo rond en pas na tien minuten wat gevaar toen een vrijetrap van Job van Wijk werd geblokt en schoot hij in de rebound naast. Op het kwartier een mogelijkheid voor de gasten na een slippertje van Sam Boersma. Gelukkig werd het gevaar geneutraliseerd. De thuisploeg dacht in de 19 minuut aan een strafschop na hands binnen de 16 meter. De scheidsrechter legde de bal echter precies op de zestienmeterlijn. Via de muur ging de vrijetrap tot hoekschop. De gasten uit Amsterdam combineerde wat makkelijker en probeerde veelvuldig de handige en goede spits in stelling te brengen. Het verdedigingsblok met Geert Hagen en Sam Boersma loste dit gevaar meestal goed op. In de 32e minuut viel de eerste treffer. Eerst schoot Justin Wessels uit de draai in maar werd de bal tot corner gewerkt. Uit deze hoekschop tastte de keeper mis onder druk van Thijmen Sibbing en viel de bal binnen. 1-0. Zonder noemenswaardige mogelijkheden werd dit ook de ruststand.
    Na rust kwam het eerste gevaar van de roodgelen. Sander Verheul trof uit een omhaal bijna doel en een vrijetrap van Job vloog naast. Hierna nam De meer het initiatief wat over en werd wat dreigender. Echter kwam men niet veel verder dan een afgeketste vrijetrap. In de 61e minuut werd de voorsprong vergroot toen er een terechte strafschop werd gegeven doordat de keeper Justin onderuit liep. Job schoot feilloos raak 2-0. Niet veel later kwam de eerste debutant van de JO18 in het veld. Luuk Bakker verving Thijmen Sibbing. De gasten bleven het proberen en moest Wesley een hard en laag schot die door de spits ineens op zijn slof werd genomen uit de hoek duiken. Een kwartier voor tijd de tweede debutant uit de JO18 Rikus Jonker kwam voor Justin in het veld. Rikus kreeg gelijk een mogelijkheid om doeltreffend uit te halen maar werd net gestopt. Elf minuten voor tijd draaide de spits goed weg maar werd gestuit door Sam. De gegeven vrijetrap op 18 meter ging opnieuw in de muur. De vandaag goed spelende Mike Bergman moest noodgedwongen met een blessure naar de kant en zo kwam debutant nummer 3 ook uit de JO18 Ties Janmaat in het veld. Zijn eerste correcte tackel werd helaas bestraft met een penalty hetgeen de 2-1 betekende. Het werd nog een spannen de slotfase waarin de gasten in blessuretijd nog tegen een tweede geel dus rode kaart aanliepen. De stand bleef ongewijzigd en de drie punten binnen na een geweldig collectieve overwinning waarbij niemand verzaakte en goed speelde en er drie JO18 spelers hun debuut konden maken.
    Volgende week weer een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen het op de tweede plaats staande Fortius.