• In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019-2020 heeft Nederhorst een eenvoudige overwinning behaald op Schalwijk. De jonge garde van nieuwe trainer Wesley Geerlings is duidelijk nog in opbouwfase. Te veel en te vaak zochten spelers een moeilijke oplossing waar simpel spelen gevraagd werd. Toch valt er progressie waar te nemen in het spel.

    Al in de vierde minuut kopte Pepijn Schols fraai een corner binnen en zorgde zo voor de vroege voorsprong. De hardwerkende thuisploeg kwam in de 11e minuut goed door over rechts en het was Wesley van der helm die de gelijkmaker voorkwam. De wedstrijd kwam niet echt op gang mede door het te lage tempo.

    In de 23e minuut strafte Ryan Vrijhoef een fout van de keeper af door vanaf 20 meter de bal hard en zuiver in het doel te schieten. Hiermee leek het duel al vroeg beslist. Slordig balverlies bracht Schalkwijk nog een goede kans maar het was toch vooral Nederhorst die de aanval zocht. Op het half uur kwam Ryan net te kort op een voorzet van Milan. Pepijn werd na 36 minuten licht geblesseerd vervangen door Geert Hagen. Voor de rust weinig kansen meer alleen Tijmen Blok kopte nog bijna raak.

    Na de pauze een zwaar offensief van de Bergers hetgeen resulteerde in een schot op de lat en een treffer van Rijk op aangeven van Milan.  Thijmen Sibbing en Job van Wijk kwamen in het veld. Het veldspel  bleef slordig en het was de verdienste van de tegenstander dat ze conditioneel goed meekonden. Jesse Heusen soleerde in de 66e minuut langs drie tegenstanders maar zag zijn schot geblokt worden. De vierde treffer viel toch ondanks eerdere mogelijkheden waarbij o.a. een bal van de doellijn werd gered. Het was Rijk Bruins die via een mooie soloactie voor de 0-4 eindstand zorgde.

    Het kan en moet allemaal nog beter maar de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen bracht wel de winst en voor de technische staf meer info over het spelerspotentieel.

    Zondag speelt Nederhorst zijn tweede bekerwedstrijd. Om 14.00 uur is thuis FC Ankaraspor dan de tegenstander. Nederhorst 2 speelt eveneens thuis om 11.30 tegen Aurora.