• Het is Nederhorst voor de derde week op rij niet gelukt om de volle winst te pakken. In de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Forza Almere (FA) werd het na een 0-2 voorsprong uiteindelijk opnieuw een gelijkspel nu 3-3.
    Ook vandaag was het weer improviseren voor trainer Sint. Liefst vijf basisspelers waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Desondanks begonnen de Bergers goed en kwam al snel op voorsprong. Justin Wesels gaf vanaf links een perfecte voorzet die door Job van Wijk werd afgerond 0-1. Niet veel later werd het bijna gelijk toen een laag schot vanaf links via de paal in de handen viel van invallend keeper Niels Meijer. Nederhorst had voor rust een groter aandeel in de wedstrijd dan de thuisploeg. Zo ontstond er een kans voor Lars van wijk uit een vrije trap van Lars Huussen en treuzelde de voorwaartsen om af te drukken vanaf de rand 16 meter. FA werd pas weer in de 24e minuut via een snelle omschakeling gevaarlijk maar de inzet vloog naast. Opnieuw een beste kans voor de rood gelen toen Bas Wenneker een laag schot afleverde. De keeper stopte de bal maar in de rebound had Dani van de Broek moeten scoren. Na eerst nog een mogelijkheid voor FA was het Justin die een goed lopende aanval via Steven Stijvers en Job doeltreffend afrondde en zo voor een geruststellende 0-2 voorsprong zorgde. Voor rust werd er een doelpunt van FA terecht geannuleerd vanwege een duwfout en pakte de doelman van FA een laag schot van Dani uit de hoek. Op slag van rust viel alsnog de aansluittreffer. Vanaf de rand 16 meter werd de terecht toegekende vrije trap hard langs de muur geschoten en werd de ruststand bepaald op 1-2.
    Timo Dijkstra werd in de rust vervangen door Mike Bergman. Het weer werd er niet beter op, naast de harde wind begon het ook nog behoorlijk te regenen. FA pakte het beter op en kreeg al snel twee mogelijkheden. Nederhorst had het moeilijk in deze fase en verloor veel te veel de duels. Toch hadden de Bergers pech toen via een counter een voorzet van Steven door Sander Verheul tegen de lat werd geschoten. Dat had de 1-3 en mogelijk de beslissing geweest. Bas werd gewisseld voor Siem Dalmulder om via hem wat meer duelkracht te krijgen. Op het uur werd een hard ingeschoten vrije trap van Job gestopt door de goede doelman van FA en smoorde in de rebound tot tweemaal toe schoten in een woud van benen. In de 65e minuut werd het gelijk doordat verschillende verdedigers verzuimde de bal weg te werken. Zo kon FA via een schot vanaf de rand van het strafschopgebied laag de 2-2 maken. Kort hierna werd de wedstrijd voor 10 minuten onderbroken vanwege een onweersklap. Nederhorst gaf bijna gelijk na de onderbreking de 3-2 cadeau. Geheel onnodig speelde de keeper de bal rechtstreeks in de voeten van een aanvaller, die dankbaar gebruik maakte van dit buitenkansje. Nederhorst moest nu alle risico’s nemen want een verlies zou wel heel onnodig en pijnlijk zijn geweest. Jesse Heusen kwam voor Lars Huussen. De Bergers werden sterker en kregen nog enkele mogelijkheden. Vijf minuten voor tijd was het Sander die een voorzet van Job tegen de touwen joeg. Nederhorst ging nog vol voor de winst maar dat lukte niet meer en bleef het bij een toch wat teleurstellend gelijkspel.