• Tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering van 14 april is met ruime meerderheid door de leden van vv Nederhorst besloten dat de selectieteams vanaf seizoen 2020/2021 op zaterdag zullen gaan spelen en dat met ingang van het aankomende seizoen het complex rookvrij is.

  Door de Coronamaatregelen is het op dit moment natuurlijk niet mogelijk om bij elkaar te komen, waardoor de bijzondere algemene ledenvergadering al eerder uitgesteld moest worden. Hierdoor heeft het bestuur besloten om de ALV nu toch door te laten gaan middels een online Webinar om in ieder geval niet in de knoop te raken met de deadline voor een eventuele inschrijving voor zaterdagvoetbal. Een prima moderne oplossing, helemaal van deze tijd waarin er veel online vergaderd wordt zowel op scholen als in het bedrijfsleven.

  Ruim 10 minuten voor aanvang van de vergadering logden de eerste leden in en kon er om 20:00 uur gestart worden met ruim 60 online leden. Er was enige vrees voor de techniek van deze manier van vergaderen. Deze vrees was echter onterecht, het verliep uitstekend en zo goed als vlekkeloos.

  Onder leiding van Gerrit Jan Ruiter werd de vergadering geopend en deelde hij mede dat het bestuur op dit moment behoorlijk uitgedund is, zowel voorzitter Gerhard Otten als penningmeester Hans Visser hebben recent moeten besluiten om hun taken voor voetbalvereniging Nederhorst neer te leggen.

  Na o.a. een toelichting van Pierre Bet over de status van de velden en een uitleg van Raymond Moleveld over het plan van de werkgroep om nieuwe vrijwilligers te gaan werven was er ruimte voor het stellen van vragen. Hierna werd er middels een online formulier gestemd op de 2 onderwerpen van de avond:

  -          Voor of tegen een overgang van de selectie van de Zondag naar de Zaterdag

  -          Voor of tegen de invoering van een rookvrij complex

  Tijdens de ingelaste pauze heeft iedereen het online formulier in kunnen vullen en vervolgens kwamen de leden terug in de vergadering, waar direct de eerste voorlopige uitslag in beeld kwam. Luid gejuich hebben we niet kunnen horen, maar het zal er in diverse woonkamers ongetwijfeld zijn geweest toen bleek dat er met een meerderheid gekozen was voor een overgang naar de zaterdag en het complex m.i.v. volgend seizoen rookvrij is.

  Tijdens de ALV geldt hoofdelijke stemming, een stem is alleen geldig als deze is uitgebracht door een geregistreerd lid van onze vereniging die daadwerkelijk ingelogd was tijdens de online vergadering.

  Na controle van alle stemmen is gebleken dat 81,8% voor een overgang naar de zaterdag is en ook werd er met grote meerderheid gestemd vóór een rookvrij complex, namelijk met 78,2 %.

   

  Een zeer geslaagde allereerste online ALV van vv Nederhorst.
  We zien jullie graag volgend seizoen op een rookvrij complex om op zaterdag onze selectie aan te moedigen.

   

 • Onder leiding van Gerrit Jan Ruiter de allereerste online ALV. Aan de rechterkant ruim 60 ingelogde leden.