• Nederhorst trad vandaag thuis aan tegen het op de 2e plaats staande APWC uit Amersfoort.
    Nederhorst had een vliegende start. Binnen 3 minuten kreeg men 3 kansen. In de 2e minuut een goede pass van Job op Luuk, die de keeper passeerde en helaas in het zijnet schoot. Een minuut later een pass op Rijk die vanaf de 16 meter overschoot. Dezelfde Rijk zag in de 4e minuut zijn schot via de keeper op de paal belanden. Nederhorst had minimaal echt 1x moeten scoren uit deze mogelijkheden. Na een minuut of 10 herpakten de gasten uit Amersfoort zich enigszins, met een drietal aanvallen, maar de defensie en vooral Oscar was goed op dreef. In de 34e minuut viel Luuk uit met een zware hamstringblessure. Zijn vervanger was Levi. Nadat Oscar nog 2 goede reddingen verrichte, zag de goed invallende Levi bij een uitval zijn boogbal net gestopt worden door de uitgelopen keeper.

    Na rust werden de gasten na een kwartier weer wat gevaarlijker. Vooral de in de 2e helft naar rechts uitgeweken linkerspits was gevaarlijk, maar zijn voorzetten waren of een prooi voor Oscar of werden over en naast geknald. De gasten uit Amersfoort dwongen nog enkele corners af, maar deze werden goed verwerkt door de Nederhorst-defensie. Na 64 minuten ging een poging van Job net naast en in de 70e minuut kopte Steven na een voorzet van Rijk in de handen van de APWC-goalie. In de 81e minuut een goede pass van Levi op Sander Verheul, maar diens schot belandde in het zijnet. De gasten drongen in het laatste minuten nog wel aan maar Nederhorst hield gemakkelijk stand. Vlak voor tijd kon Levi nog op de doelman afgaan, maar werd ten onrechte voor buitenspel teruggefloten.
    Op zich een heel goed resultaat in een met veel inzet gespeeld duel. Helaas liet men het in de eerste 4 minuten liggen qua kansen. Een overwinning was wel degelijk mogelijk geweest.
    Na de winst van Wasmeer en het gelijke spel van Roda wordt het met nog 2 wedstrijden te gaan een zware dobber om de nacompetitie te ontlopen, maar deze week hebben we wel gemerkt, dat in voetbal niets onmogelijk is!.

    .Aanstaande zondag speelt Nederhorst uit tegen FC Jeugd in Ede.