• De formatie van trainer Sint trad nagenoeg weer op volle sterkte aan in de derby tegen ’s-Graveland. Het eerste kwartier waren er geen kansen voor de beide teams. Het spel sprankelde niet echt en enige nervositeit was wel merkbaar bij de spelers. Na een kwartier de eerste hoekschop voor Nederhorst. De ingebrachte bal werd door de defensie van de thuisclub weggewerkt. Tot aan de rust was Nederhorst zeker niet de mindere, het spel kende een behoorlijke verbetering t.o.v. de laatste weken. In de 30e minuut een eerste kansje voor Nederhorst. Justin Wessels kreeg de bal zomaar ineens voor zijn voeten, zag de keeper ver voor zijn doel staan, maar zijn lob miste precisie en ging naast. Even later treuzelde dezelfde speler te lang met schieten, paste uiteindelijk nog op Job van Wijk, die buitenspel stond. In de 44e minuut pas de eerste serieuze kans voor de thuisclub. Uit een vrije trap werd de bal niet goed verwekt door de defensie van Nederhorst, maar gelukkig stond het vizier bij de aanvaller van de thuisclub niet scherp en ging het slappe schot naast. Zoals al gezegd het spel van Nederhorst was duidelijk beter dan de laatste vier verloren wedstrijden.
    De tweede helft was nog geen vier minuten oud, toen ’s-Graveland na een combinatie de ingeschoten bal via de paal het veld weer in zag gaan. Even hierna een kans voor Nederhorst, maar na een steekbal van Job van Wijk op Justin Wessels, schoot de laatste te slap in. Twee minuten later kon na aarzelend ingrijpen bij Nederhorst een ’s-Gravelandspeler voorzetten, maar de kopbal ging vervolgens ruim over. In de 65e minuut een mooie actie van Steven Stijvers, maar zijn schot ging helaas voorlangs. Het spel golfde heen en weer, in de 83e minuut een kans van de thuisclub, die werd verijdeld door keeper Wesley van der Helm en kort daarna aan de andere kant van ver een lob van Job van Wijk, die helaas naast het doel ging. Net na de reguliere speeltijd kon Justin Wessels alleen doorgaan, maar zijn boogbal ging vanaf 25 meter zowel over de keeper als naast het doel. In de zeven minuten blessuretijd drong ’s-Graveland nog wat verder aan, kreeg nog een aantal corners, maar de hieruit voortvloeiende inzetten werden gestopt door Wesley of gingen naast. Na ruim 97 minuten speeltijd trok Nederhorst de verdiende 0-0 over de streep.
    Nederhorst was vandaag zeker de gelijkwaardige aan ’s-Graveland, maar het afronden wil nog steeds niet vlotten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen BVV ’31. Als het team hetzelfde niveau weet te behalen als vandaag, behoort een overwinning zeker tot de mogelijkheden.