• Nederhorst en VVIJ uit IJsselstein hadden voorafgaand aan het duel allebei een 100% score weten te halen uit de drie gespeelde wedstrijden. Nederhorst won het treffen uiteindelijk verdiend aangezien zij met name na rust verreweg de betere kansen kregen.

    Al na 2 minuten kwam de voorsprong voor de thuisploeg. Een ingestudeerde corner bereikte Job van Wijk die vervolgens doeltreffend uithaalde en zo voor de vroege voorsprong zorgde. Gedurende de eerste helft werd het een op en neergaande wedstrijd waarbij de gasten iets makkelijker combineerde maar de thuisploeg een goede collectieve inzet toonde. VVIJ werd voornamelijk gevaarlijk via hoekschoppen en zag in de 11e minuut een inzet bij de tweede paal ook tegen de doelpaal belanden. De na een lange blessure weer in de basis gestarte Felix York had pech toen de goede doelman van VVIJ redding bracht door op tijd zijn doel uit te komen. Het spel ging op en neer en na een klein e 17 minuten was er weer gevaar vanuit de gatten via een tweetal cornerballen. Nederhorst streed voor iedere meter en speelde soms wat te gehaast om gevaarlijk te worden. In de 36e minuut viel de gelijkmaker. Opnieuw uit een gevaarlijke corner werd de bal goed teruggelegd en hard ingeschoten. Darryl Burster pakte vlak voor rust de bal af van een verdediger maar zag zijn voorzet net niet Felix bereiken.

    Na de pauze een ander beeld met een overwegend sterker Nederhorst. Joris van Tol was in de ploeg gekomen voor de goed in de basis gestarte Tom Wewer. De thuisploeg pakte gelijk het initiatief en hield dit voor het merendeel van de tweede helft ook vast.
    De mogelijkheden om op voorsprong te komen kwamen er ook. Zo had Philip Halfhide pech met enkele hard ingeschoten vrije trappen waar de goede keeper van de gasten raad mee wist. Felix had moeten scoren toen hij in de 65e minuut diep gestuurd alleen op de keeper afging. Opnieuw was deze een sta in de weg. Bram van der Wiel en Sander Verheul hadden inmiddels de plaats ingenomen van Darryl en Thomas Grolleman.
    Na nog een pegel van Philip duurde het echter tot de 77e minuut voordat Felix Yorks na een slim passje van Bram van der Wiel fraai de keeper wist te passeren en zo voor de 2-1 voorsprong zorgde. Dik verdiend op dat moment want Nederhorst had de overhand en de beste kansen. Zo had Job nog een uitgelezen mogelijkheid maar lobte de bal over het doel. VVIJ probeerde het nog wel maar tot echt grote kansen kwam men niet en zo floot scheidsrechter den Arend dit toptreffen af. Helaas had hij verdeeld over beide teams 6 gele kaarten voor nodig. Man off the match werd Jeffrey Terlien die de verdediging bekwaam leidde en op bijna geen foutje kon worden betrapt. De formatie van trainer Sint blijft zo ook na 4 duels ongeslagen. Volgende week de lastige uitwedstrijd in Loenen tegen strekgenoot De Vecht. Komt allen de ploeg ook hier ondersteunen.