• Na eerder thuis al te hebben verloren tegen de nummer twee op de ranglijst leverde ook de uitwedstrijd in Utrecht geen punten op. De 6-3 nederlaag was terecht tegen een op alle fronten makkelijker voetballend en scherper in de duels spelende tegenstander.

    Met de wind in de rug nam de thuisploeg gelijk het initiatief in de wedstrijd en zette Nederhorst onder druk. Toch bleven de kansen uit en het was Luuk die middels een laag ingeschoten vrije trap vanaf de rand 16 meter voor gevaar zorgde. Oscar moest voor het eerst echt in actie komen op een strak schot maar deed dit bekwaam. Na nog een kleine mogelijkheid voor Rafael op aangeven van Job viel de eerste treffer aan de andere kant. Een uittrap van Oscar bleef hangen door de wind , vervolgens werd het luchtduel op het middenveld verloren, en stond de spits ineens vrij voor Oscar en maakte geen fout. Dit verloren luchtduel was kenmerkend voor de wedstrijd van de Bergers. Te veel duels werden maar half, te laat of te slap aangegaan waardoor de goed voetballende tegenstander makkelijk kon combineren. Oscar moest weer redding brengen maar was in de 27e minuut kansloos toen Pepijn een kopduel in de 16 meter verloor en de bal werd binnen geschoten. Zwaluwen bleef nu aanvallen en wilde het karwei voor de rust definitief beslissen. Vier minuten voor de pauze viel de derde treffer omdat een speler geheel vrijstaand vanaf links doeltreffend kon uithalen. Een debacle dreigde voor Nederhorst.
    Rafael bleef in de rust achter en voor hem kwam Quinziano in het veld. Vijf minuten later ging ook Thomas naar de kant en kwam Milan. Na negen minuten was het raak voor de gasten toen Quinziano de bal onderschepte goed doorging en op tijd de bal aflegde op Luuk die de 3-1 aantekende. Nederhorst ging er in geloven en zie zes minuten later stond er ineens 3-2 op het niet aanwezige scorebord. Quinziano was de doelpunten maker na een vlot lopende aanval. Helaas was de aansluittreffer maar van korte duur want nog geen twee minuten later werd de stand alweer op 4-2 gebracht toen een strakke pass door het midden hard werd binnen geschoten door de spits. Hierna nog een goede mogelijkheid voor Nederhorst maar de keeper voorkwam opnieuw de aansluittreffer. Door vrij makkelijk de Nederhorst verdediging uit te kappen kon een net ingevallen speler de 5-2 binnen schieten. Hierna ging de thuisploeg over tot galery play voetbal en voerde men de combinaties erg ver door. Toch viel de 6-2 nog toen meerdere spelers van de rood gelen zich binnen de zestien lieten uitspelen en de bal met wat geluk over de lijn hobbelde. Het slotakkoord was voor Nederhorst. Lars Huussen ging er over links tussenuit gaf perfect voor en de ingevallen Richard Dijkstra kopte tegendraads fraai raak.
    Geen punten tegen een zeer goed en makkelijk combinerende ploeg van Zwaluwen Utrecht die in deze vorm om de titel gaat meedoen. Voor Nederhorst betend dit verlies het op de ranglijst blijven staan op een p/d plek.