• Op een vandaag gezellig en druk sportpark Meerzicht is het Nederhorst niet gelukt om de 3 punten in eigen huis te houden. In een wedstrijd zonder veel doelrijpe kansen was een rake kopbal uit een hoekschop in de 11e minuut voldoende voor de volle winst voor de gasten uit Utrecht. Het iets makkelijker voetballende UVV en het wel hard werkend maar onmachtige Nederhorst blijft zodoende op een plek op de ranglijst staan die nacompetitie voetbal voor handhaving betekend.

    Bekijk de fotoserie van Maarten Verhoeven: VVN - UVV

    Nederhorst trad vandaag om uiteenlopende redenen af zonder Luuk, Idris, Pepijn, Job, Rafael en Lars. Met een heel jong team begon men aan de wedstrijd tegen het Utrechtse UVV. Waar de uitwedstrijd nog kansloos werd verloren gaven de Bergers nu beter partij zonder tot groots voetbal te komen. Het probleem blijft, naar wat ook vandaag weer bleek, het scorend vermogen van de ploeg. Op de bank vandaag nieuwe trainer gezichten in de personen van Jouri de Bruin en Roy Versluis die samen met assistent Raymond Moleveld het seizoen bij de thuisploeg gaan afmaken na het vertrek van Martin van Egmond. Na 5 minuten een grabbelende keeper op een corner van de thuisploeg en nog geen minuut later een goede actie van Steven over de rechterflank waarbij zijn voorzet helaas matig was en in de rug van een medespeler. Uit het niets in de 11e minuut de voorsprong voor de gasten. Een indraaiende hoekschop kon vrij ongehinderd worden binnen gekopt. 0-1. Nederhorst speelde onrustig en vaak te gehaast. De gasten deden dat beter en zo pakte ze ook een overwicht. Na 24 minuten ook uit het niets een kans voor Sander Verheul. Een diep gegeven bal viel over de verdediging maar met de punt van zijn schoen schoof hij de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Het spel ging op en neer zonder tot grote mogelijkheden voor een van beide teams te komen. Wessel zorgde nog voor gevaar door ongelukkig een bal terug te koppen en rond de 40e minuut enkele corners voor de gasten. De vandaag in de basis gestarte Ryan kwam vanaf de linkerkant nauwelijks uit de verf maar kreeg dan ook geen aanspeelbare ballen. De rust brak aan met de 0-1 achterstand.
    Milan bleef achter en voor hem kwam de deze week weer terug gekeerde Rijk Bruins in het veld. Duidelijk was te zien dat hij nog wedstrijdritme en wat conditie mist. De tweede helft was bijna een kopie van voor de pauze. Nu vielen er helaas nog minder kansen te noteren. Nederhorst probeerde het wel maar kwam niet veel verder dan enkele halve kopkansen voor Rijk en Sander. Aangezien ook UVV er niet veel meer van bakte bleef de stand onveranderd. Ook het invallen van Ruben en het debuut van de 17 jarige Geert Hagen mochten niet baten en zo bleven de Bergers vandaag zonder punten.