• Het is Nederhorst gelukt om de finale van de nacompetitie te halen. In de tweede ronde was RCH uit Heemstede een prooi voor de Bergers. Door de 3-2 overwinning op RCH zal de ploeg van interim trainers De Bruin en Versluis op zondag 16 juni moeten aantreden tegen 3e klasser Winkel voor behoud van het derde klasserschap.

    Nederhorst had zeker in het begin de overhand en goede kansen. Zo had Thomas alleen op de keeper afgaand al na vier minuten voor een snelle voorsprong moeten zorgen. Helaas viel de treffer niet maar zag het de tegenstander bij de eerste de beste aanval na 9 minuten via een kopbal wel scoren. Gelukkig viel de verdiende gelijkmaker snel. Het was Sander Verheul die hiervoor zorgde op aangeven van de actieve Steven Stijvers. Nederhorst had wel het initiatief en de overhand maar Oscar moest redding brengen op opnieuw een van dichtbij harde kopbal. Rijk Bruins vaak ongelukkig met zijn acties schoot uit de draai in de handen van de keeper. Op het half uur de voorsprong. Opnieuw was Sander de afmaker na een goede aanval en pass van Thomas Grolleman. RCH was de mindere maar bleef met name via hoge ballen gevaarlijk.
    Na de rust een feller beginnend RCH maar een eerste kans was voor de thuisploeg. De kans leverde een hoekschop op en de afgeslagen hoekschop bracht gevaar gelijk via de snelle linkerspits. Oscar stond echter paraat. Nederhorst bleef de gevaarlijkste ploeg en zag Rijk net te kort komen op de uitlopende keeper te passeren. Na 57 minuten leek de wedstrijd beslist toen Joris van Tol goed doorging op een pass van Lars van Wijk en beheerst voor de 3-1 zorgde. De wedstrijd bleef hierna onnodig spannend. Al veel eerder had met name Sander de mogelijkheid om verder afstand te nemen. Zijn inzet was te slap. In de 68e minuut kreeg RCH een goed mogelijkheid tot de aansluittreffer. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal net naast gewerkt. Niet veel later een goede mogelijkheid voor Rijk die de bal helaas totaal verkeerd raakte. Junior Tijmen Sibbing werd gebracht voor de moe gestreden Rijk. RCH wilde forceren en nam meer risico. Het werden voornamelijk hoge ballen die de zestien in werden gepompt. Zowel Pepijn als Wessel hielden het hoofd koel. In de 83e minuut kreeg Sander weer een enorme kans. Hij speelde zich middels een kapbeweging uitstekend vrij maar schoof de bal naast het lege doel. Toen 5 minuten voor tijd de 3-2 viel werd het nog billen knijpen voor de vele toeschouwers. Nog meer hoge ballen werden in het strafschop gebied gepompt maar tot resultaat kwam RCH niet. Nederhorst won verdiend deze niet hoogstaande wedstrijd en mag nu op zondag 16 juni hoogstwaarschijnlijk in Ilpendam de finale spelen tegen de nummer 13 uit de derde klasse A.
    Wij hopen dat Nederhorst veel support zal krijgen voor dit belangrijke duel.