• De laatste competitiewedstrijd moest Nederhorst afreizen naar kampioen Eemnes. Er stond weinig meer op het spel, omdat BVV alleen in theorie nog over Nederhorst heen kon. De 2-0 nederlaag is genoeg reden om met opgeheven hoofd de nacompetitie in te gaan.
  Met dit in het achterhoofd had trainer Remco Sint ervoor gekozen de basisspelers die op scherp stonden te sparen voor de nacompetitie. In totaal waren en 5 basisspelers die 4 gele kaarten hadden ontvangen en zij mochten vandaag dan ook toekijken. Deze plekken werden ingevuld door de overige selectiespelers die het afgelopen seizoen de basis heeft geholpen met inval-en wisselbeurten.
  Naast de wisselspelers had de hoofdtrainer ook plek gemaakt voor Edwin Keizer. Deze 38 jarige clubman speelt nu met vrienden in een lager elftal, maar mocht vandaag opdraven als laatste man. Deze rol vervulde hij zoals wij hem kennen. Met 100% inzet en goede coaching van achteruit.
  Echter was vandaag de man of the match aan Nederhorst zijde de keeper Wesley van der Helm. De hele wedstrijd had Eemnes het betere van het spel en de wedstrijd speelde zich vaak af op de helft van Nederhorst. Eemnes kreeg in de eerste helft een paar grote kansen, maar daar werd er maar één van benut. Door slecht uitverdedigen, in de 6e minuut kwam de bal vrij voor een Eemnes speler, en van dichtbij was Wesley kansloos. Alle andere kansen werden gemist. Misschien lag het aan het stroeve veld. Grote kansen gingen op de paal, naast en over. En Wesley stond vaak op de goede plek. Edwin Keizer moest Wesley een keer helpen door de bal van de lijn te koppen.
  Nederhorst kreeg in de tegenaanval toch een paar grote kansen. Het was prettig om te zien dat de goed leidende scheidsrechter Van de Putte regelmatig het vlagsignaal van de assistent geen gehoor gaf. De grensrechter vond vaak het clubbelang belangrijker dan het op een eerlijke manier ondersteunen van de scheidrechter en gelukkig gaf de scheidsrechter bij twijfel het voordeel aan de aanvallende partij. Zo kregen Jesse Heusen en Sander Verheul grote mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Steven Stijvers was vlak voor rust iets te gehaast om een mogelijkheid om te zetten naar een kans.

  In de rust werd Marco Terlien vervangen door Siem Dalmulder. Marco kon gelukkig na een lange tijd afwezigheid weer 45 minuten maken. De tweede helft stond voor Eemnes in het teken van het afscheid van selectiespelers Nando Camps en David Huizing. Deze twee spelers kregen in de 50e minuut een publiekswissel. Na deze wissels ging het tempo verder naar beneden. Eemnes kreeg nog een paar goede kansen, maar steeds stond Wesley in de weg. Alleen wisselspeler Quitenten Bustamente kon vanaf de zestien nog fraai de hoek opzoeken en de 2-0 op het scorebord zetten. Ruben Hogenberg was ondertussen ingevallen en kreeg de grootste kans op de aansluitingstreffer. Maar keeper Bas van Domselaar kwam, net als in de eerste helft bij de kans van Sander, goed zijn doel uit.
  Casper Bos en de gebroeders Menno en Ruben Griffioen mochten nog invallen. Wat voor Menno Griffioen zijn debuut betekende. Net al in de thuiswedstrijd had Eemnes iets meer kunnen scoren. Maar na een sportieve wedstrijd onder leiding van een goede scheidsrechter was na 92 minuten iedereen tevreden.
  10 juni zal Nederhorst in één wedstrijd tegen periodekampioen uit de 5e klasse Austerlitz gaan beslissen wie van deze teams volgend jaar in de 4e klasse gaat spelen. De wedstrijd wordt op een nader te vermelden neutraal veld gespeeld.