• Toen acht minuten voor tijd Rijk Bruins Nederhorst via een wereldgoal Nederhorst op een 4-2 voorsprong bracht lag eindelijk weer een zege voor het grijpen. Op onverklaarbare wijze ging het toch nog mis en wist tegenstander Saestum binnen vijf minuten 3x te scoren en zo alsnog met een 4-5 zege aan de haal te gaan.

    In de laatste kompetitie wedstrijd, waar voor beide teams niets meer op het spel stond, werd met name na rust aantrekkelijk gemaakt door de vele treffers. Hoogstaand was het allemaal niet wat beide ploegen lieten zien. Zeker voor de pauze viel er weinig te genieten op Meerzicht. Nauwelijks kansen, weinig strijd en veel slordig balverlies kenmerkte deze helft. Rijk kreeg in de 24e minuut een goede mogelijkheid maar dit wist de keeper te neutraliseren. Ook Saestum, iets makkelijker combinerend, kreeg maar sporadisch een mogelijkheid. Een schot in het zijnet en een gevaarlijke cornerbal vlak voor de rust waren de hoogtepunten.
    Thomas Grolleman bleef in de rust achter en voor hem kwam Bob de Bruin in het veld. Veel beter werd het niet maar toen Rijk Bruins na vijf minuten de score opende werd het leuker. Saestum ging wat meer druk geven en kreeg daar vanwege het veelvuldig balverlies op het middenveld ook de gelegenheid toe. Na 68 minuten viel dan ook de gelijkmaker toen een bal van links werd voorgegeven, de bal werd terug gekopt en door een speler al dan niet in buitenspel positie binnen getikt. Nederhorst kreeg binnen twee minuten nog een tik toen een voorzet opnieuw van links bij de eerste paal werd binnen gelopen. Al snel viel weer de gelijkmaker toen Sander Rijk wegstuurde, deze met een kapbeweging zijn verdediger de baas was en hij hard en hoog de 2-2 binnen schoot. De open wedstrijd kreeg voor de roodgelen een mooi vervolg Want weer drie minuten later kwam men uit een corner via Bob op voorsprong. De vreugde bereikte een climax toen Rijk via een fantastische mooie omhaal de bal hard in de bovenhoek joeg. Een ongekende weelde voor de Bergers deze 4-2 voorsprong met een zuivere hattrick van Rijk. Maar helaas ging het toch nog helemaal mis. In de 85e minuut maakte Saestum de aansluittreffer en tot verbijstering van de Nederhorst aanhang stond er nog geen vier minuten later een 4-5 op het score bord. Een onnodig nog uit handen gegeven overwinning to groot ongenoegen van het trainersduo.
    Nederhorst zal toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om via de nacompetitie nog in de derde klasse te blijven.

    Na afloop werden diverse mensen in het zonnetje gezet waaronder de trainers en de vijf spelers die hebben aangegeven te stoppen met voetballen zoals Guus Hooijer en Lars van Wijk. Vanwege studie in het buitenland stopt ook Thomas. Oscar gaat op wereldreis en Luuk gaat naar Loosdrecht.

    De nacompetitie start 10 juni met een thuiswedstrijd tegen ( onder voorbehoud) het Heemstedse RCH.