• Nederhorst en VOP hebben de toeschouwers niet vermaakt deze middag. Het spel van met name de thuisploeg was bij fases onder de maat en men had veel moeite met het fysieke spel van de gasten uit Amersfoort.
    De wedstrijd was amper begonnen of keeper Wesley van der Helm moest gestrekt naar de hoek om een treffer te voorkomen. Nederhorst die enkele spelers mistte vanwege blessures kwam na 5 minuten beter in de wedstrijd en zag Thijs bouwman een te slap schot afleveren na goed opkomen van linkervleugelverdediger Wessel Roodenburg. Nog geen minuut later gaf Bram van der Wiel een prima pass op de opkomende Philip Halfhide die te gehaast naast schoot. Het spel van Nederhorst kenmerkte zich door slordigheden en het oogde wat slapjes allemaal. In de 17e minuut toch weer een mogelijkheid. Een ingooi viel voor de voeten van Bram die een speler binnen de 16 meter passeerde maar zijn inzet gestopt zag worden door het uitstekende been van de keeper. Het spel werd er hierna niet beter op en van Nederhorst zijde zelfs een heel matige fase. Zo kon VOP het initiatief overnemen en kreeg het kansen. Toch nog onverwacht viel de eerste treffer. Joris van Tol niet best op dreef vandaag legde de bal zonder te kijken terug op de keeper. Hier zat echter een speler tussen die dit cadeau verzilverde en voor de 0-1 zorgde. In de 31 e minuut moest Wesley uitkomend redding brengen maar blesseerde zich hierbij dusdanig dat hij 10 minuten later het veld moest verlaten. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Veldspeler Gijs Bergman moest de handschoenen aantrekken bij gebrek aan een tweede keeper. Op slag van rust had Joris de mogelijkheid om zijn fout goed te maken. van dichtbij werd zijn inzet geblokt door de keeper.
    Na rust twee verse krachten. Marco Terlien en Cristian Lam kwamen voor Wessel en Thijs. Nederhorst begon beter en feller aan het tweede bedrijf en zette Vop goed onder druk. Toch kwam het eerste gevaar van de tegenstander toen zij vanwege een ongelukkige handsbal een vrije trap op de 16 meter kregen. Die werd gelukkig verpruts.
    Twee minuten later viel de gelijkmaker. Philip dook fraai de bal tegen het net uit een scherp gegeven vrije trap van Bram. 1-1. Weer vier minuten later werd een laag schot van Bram geblokt na een kort genomen corner. Ook een schot van Joris ging voorlangs. Nederhorst dicteerde de wedstrijd maar moest attent blijven op de lange bal die vaak werd gegeven op de geblokte ingevallen spits. Het spel kabbelde voort en kende weinig hoogtepunten. Sander Verheul was dichtbij een voorsprong maar zag zijn kopbal over gaan. De beste kans kreeg Job van Wijk. Marco kon vanaf rechts de bal vrij voorgeven en Job had hem zo voor het intikken maar raakte de bal maar half. Ruben Griffioen kwam een kwartier voor tijd nog in het elftal voor de vlak spelende Steven Stijvers. VOP pakte opnieuw de voorsprong toen een lange bal over de verdediging viel na slordig balverlies aan de andere kant van het veld!. De speler rondde beheerst af 1-2. Gelijk hierna had Marco de gelijkmaker weer op zijn voet maar was hij te voorzichtig in zijn 1 op 1 met de keeper. In de 84e minuut viet de gelijkmaker toen Sander onderuit werd gehaald na goed doorkoppen van Job. Philip kon zo zijn tweede van de middag maken 2-2. Gelijk met de aftrap verraste een VOP speler bijna Gijs die ver voor zijn doel staande een afstandsschot net naast zag gaan. Beide partijen kregen nog een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar gescoord werd er niet meer.
    Het was niet goed wat Nederhorst vandaag op de mat legde. Teveel spelers bleven onder hun niveau en dat het beter kan en moet dat begrijpt eenieder.