• Nederhorst won met 1-3 verdiend in ‘s Graveland (SVS) de derby en bekert zodoende nog minimaal een ronde verder.
    Het was lekker druk op het sportpark van ‘s Graveland die vandaag gastheer was van de derby tegen Nederhorst. Beide elftallen hadden hun eerste twee bekerwedstrijden gewonnen en vanwege het iets betere doelsaldo zou Nederhorst aan een gelijkspel voldoende hebben.
    Nederhorst begon goed aan het duel en zag de keeper al na twee minuten onder een harde voorzet van Quinziano duiken. Helaas stond Luuk iets te ver weg anders had het zomaar al raak kunnen zijn. Na eerst nog dreiging via Luuk pakte de gasten snel een voorsprong. Een prachtig uitgespeelde aanval over links werd via een hakbal van Quinziano fraai afgerond door Job van Wijk. Met een krul draaide hij de bal onhoudbaar binnen 0-1. De eerste dreiging van de thuisploeg kwam na 12 minuten maar Oscar stopte een hard ingeschoten bal. Langzaam maar zeker kwam SVS beter in de wedstrijd en ontstond er evenwicht. De Bergers dachten op rozen te zitten toen opnieuw een snelle uitval doel trof maar vanwege het vlagsignaal van de grensrechter werd de goal door de pas achttien jarige scheidsrechter afgekeurd. De thuisploeg kreeg nu ook enkele mogelijkheden. Eerst een kopbal, weliswaar vanuit buitenspel positie, tegen de lat en een spetter van Jimmy Reijnders vloog naast. Ook de hardwerkende Verdam schoot uit een voorzet naast. Nederhorst vergrootte vlak voor rust de marge. Joris van Tol wierp in op Job van Wijk die handig wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal voorgaf. Luuk was er als de kippen bij en schoot binnen. Zo werd de rust bereikt met een 0-2 voorsprong waarin Nederhorst effectief uithaalde en compact speelde.
    Na de rust kwam SVS fel uit de startblokken, en drukte Nederhorst wat terug. Veel leverde dit niet op en na vijf minuten ebde het overwicht alweer weg. De wedstrijd ging nu op en neer. Al snel wisselde coach van der Graaf. Job van Wijk ging en voor hem kwam Stefano Holwijn. Redelijk onverwacht viel de aansluittreffer. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Reijnders die hard de 1-2 liet aantekenen. Joris van Tol ging hierna naar de kant voor de net bij de selectie begonnen Mo. SVS probeerde wel om gelijk te maken maar veel overtuiging ging er van de voorwaartsen niet uit. Ook moest men alert blijven op de gevaarlijke uitvallen van de gasten. Levi kwam een kwartier voor tijd voor Milan en niet veel later had Steven Stijvers de kans om de wedstrijd te beslissen. Stefano wachtte te lang met uithalen maar de teruggelegde bal werd door Steven net naast geschoten. Tien minuten voortijd nog een incident toen een SVS speler wat te fel doorging op keeper Oscar Vrijhoef. Reijnders kwam van afstand hard inlopend om zich te bemoeien met het gebeuren en werd tegengehouden door Jeffrey Terlien. Beide kregen geel hetgeen voor Jeffrey zuur was omdat hij al voor rust tegen een te makkelijk gegeven gele kaart aan was gelopen. Hij werd zodoende gestraft en kon vertrekken van de verder goed fluitende arbiter Van Schoonderwoerd.
    Met 10 man wist Nederhorst toch nog te scoren toen in de 90e minuut een snelle aanval over links via Mo en Quinziano fraai werd afgerond door Luuk. Een verdiende 1-3 overwinning en nog minimaal een ronde in het bekertoernooi dus.
    Zondag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Hilversumse Wasmeer. Aanvang op Meerzicht is 14.00 uur.