• De wedstrijd begon vandaag na een indrukwekkende 1 minuut stilte vanwege het overlijden van de moeder van selectiespeler Bas Wenneker. Zowel Nederhorst 1 als 2 deden hieraan mee.
    De vele meegereisde supporter konden hun ogen niet geloven. Als de ruststand 0-4 zou zijn geweest in het voordeel van de Bergers had niemand wat kunnen zeggen. Nederhorst faalde keer op keer in de afwerking en kreeg op het einde de rekening gepresenteerd met niet meer dan een 1-1 gelijkspel.
    Beide ploegen begonnen gedreven en fel aan de wedstrijd. In de zesde minuut een eerste goede kans toen Job van Wijk Tom Wewer via een korte combinatie voor de keeper zette. Deze redde de bal tot corner waaruit Sander Verheul de afvallende bal over schoot. Twee minuten later stuurde Tom Job diep maar alleen op de keeper afgaand schoot hij tegen de doelman aan. Op het kwartier dacht BVV gescoord te hebben maar de bal was eerder al over de achterlijn gegaan. De volgende grote kans kreeg Justin Wessels maar ook hij wist alleen op de keeper afgaand niet te scoren. Beter had hij de bal breed kunnen leggen op de geheel vrijstaande meegekomen Job. Nederhorst bleef nu de betere ploeg en bleef het kansen regenen. Job schoot een vrije trap van 25 meter laag langs de muur maar via de keeper werd het een hoekschop. BVV brak een keer gevaarlijk uit via de behendige rechterspits maar Wesley van der Helm was attent. In de 32e minuut de volgende grote kans. Job ging over links er tussenuit gaf voor op de vrijstaande Justin die van dichtbij de bal via de keeper tot hoekschop zag gaan. Hieruit kopte Sander de bal tegen de lat. Hoeveel pech kun je hebben. Weer vier minuten later zette Wesley met een lange trap Justin in een keer vrij voor de keeper. Opnieuw werd er niet afgerond maar weer via de keeper leverde dit een corner. Opnieuw werd de bal goed ingekopt maar kon een verdediger redding brengen op de doellijn. Een paar minuten voor de pauze lukte het Sander niet om dichtbij vanuit de kluts voor de verdiende voorsprong te zorgen. Acht uitstekende kansen en niet scoren dat kon de ploeg wel eens gaan opbreken.
    Na de rust begon BVV weer fel en kreeg het een eerste mogelijkheid, maar het schot uit een moeilijke hoek vloog in het zijnet. Nederhorst pakte vijf minuten later dan eindelijk de verdiende voorsprong. Lars van Wijk kopte een hoekschop fraai tegen het net. 0-1. De Nederhorst aanhang ging er goed voor zitten want de ban was immers gebroken. Echter kwam men bedrogen uit want acht minuten later viel een lange trap van achteruit waarbij de linker aanvaller net iets sneller was dan de uitkomende Wesley en tikte de bal langs hem het doel in.1-1. Na een kwartier kwam Ruben Hogenberg voor Justin in het veld. Hij kreeg gelijk een vrije schietkans maar raakte de bal maar half. Twee minuten later werd hij diep gestuurd en kwam ook hij een op een met de keeper. Zijn inzet werd wederom gepareerd door de op dreef zijnde doelman. De wedstrijd werd wat grimmiger en de scheidsrechter had nu zijn handen vol. Nederhorst hield de overhand maar zag de krachten langzaam wegvloeien. Waar eerder Casper Bos Marco Terlien had vervangen moest vlak voor tijd Tom geblesseerd naar de kant en kwam Thijs Bouwman nog binnen de lijnen. De scheidsrechter durfde het blijkbaar niet aan om in blessuretijd Nederhorst een strafschop te geven toen Thijs finaal onderuit werd geschopt binnen de 16 meter. Zo bleef de stand voor de Bergers teleurstellend op 1-1 staan en waren de gastheren hier blij mee.
    Volgende week moet Nederhorst thuis aan de bak tegen Forza Almere.