• Zonder groots te hoeven spelen heeft Nederhorst een ruime 0-4 overwinning meegenomen uit Amsterdam. De jonge ploeg van thuisclub Zeeburgia wilden wel maar konden nauwelijks voor gevaar zorgen voor het doel van invallend keeper Pieter Jonkers.
    De Bergers waren met name benieuwd wat voor een tegenstander men vandaag zou treffen. De samenstelling bij de thuisploeg wisselt nog wel eens. Het was een zeer jonge ploeg, enthousiast en ook met snelheid in het team maar het geheel functioneerde niet als elftal.

    Het eerste gevaar kwam in de 9e minuut toen Luuk van Huisstede in het zijnet schoot. Gelijk hierna werd een inzet van Maikel Verheul van de lijn gehaald. Nederhorst had veel de bal maar was te vaak slordig in de eindfase. De sporadische aanvallen van Zeeburgia leverde bijna een voorsprong op toen een afstandsschot de paal teisterde. Ook Olivier Sorber moest ingrijpen om een snelle uitbraak te voorkomen. Nederhorst voerde de druk hierna weer op en ging een goede mogelijkheid via Sam Boersma naast. Nog in dezelfde minuut was het nu Luuk die een verdediger uitkapte en de bal tegen de lat krulde. De verdiende voorsprong viel op het half uur. Uit de beste aanval deze middag ging de bal snel van voet naar voet tussen Luuk en Sam en was het uiteindelijk Tom Wewer die kon afdrukken 0-1.
    Nederhorst bleef aanvallen maar vaak ging het op het laatst mis. Luuk zag zijn kopbal uit een vrijetrap van Bas Wenneker uit de hoek gedoken worden en moest zich twee minuten voor rust geblesseerd laten vervangen door Casper Bos. Toch viel de 0-2 nog voor de thee. Sam ging goed door en gaf de bal op maat op Bas die geen fout maakte en zo de ruststand op 0-2 bepaalde.
    Jeffrey Terlien bleef in de rust achter en voor hem kwam Jasper Snel in het veld. Zeeburgia kwam er in de eerste twintig minuten na rust nauwelijks aan te pas. Maikel zijn schot kon tot corner gewerkt worden en Job van Wijk had uit een van de vele hoekschoppen van dichtbij kunnen scoren. De druk werd zo groot en was het Bas die met een laag en hard schot de keeper kansloos liet 0-3. Opnieuw raakte een speler van de thuisploeg de bovenkant van de lat toen hij een verdwaald schot losliet. Thiemo Dijkstra kwam voor Maikel in het veld en de wedstrijd vlakte verder af. Twintig minuten voor tijd moest Tom geblesseerd uitvallen en aangezien er maar drie wissels mee waren moest de wedstrijd met 10 man uitgespeeld worden. Dit leverde geen probleem op en het werd nog 0-4 toen Sam het laatste tikje kon geven op aangeven van Casper.
    Nog twee potjes te gaan deze competitie. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen BZC die volop strijd tegen degradatie. De laatste wedstrijd is uit bij het sterke Fortius die nog volop meedoet voor de promotie plaatsen.