• Nederhorst blijf vierde klasser !

  In een allesbeslissende wedstrijd voor klassebehoud heeft Nederhorst het onnodig spannend gemaakt. Voor rust had men voldoende mogelijkheden om afstand te nemen van tegenstander Austerlitz. Het werd echter verlengen en pas na strafschoppen werd de wedstrijd beslist in Bergs voordeel. Good Old Edwin Keizer schoot de vijfde en beslissende perfect binnen en zorgde voor een enorme ontlading bij spelers, staf en de vele meegereisde supporters.

  Op het zonovergoten complex van sv Eemnes werden de spelers bij opkomst onthaald op veel rood gele rook en werden luid aangemoedigd door het grote contingent aan roodgele supporters.

  Na een voorzichtig begin was het Nederhorst die het betere van het spel kreeg en domineerde. Justin Wessels wachtte iets te lang en zag zijn schot overgaan net als een inzet van Job van Wijk. Met bij vlagen goed voetbal werd de druk op het doel van de tegenstander opgevoerd. In de twintigste minuut was het raak toen Sander Verheul na een vlot lopende aanval doeltreffend afrondde en voor de verdiende voorsprong zorgde. Niet veel later voorkwam de ver uitkomende keeper een tweede treffer van Sander. Austerlitz hanteerde veel de lange bal maar wist maar weinig gevaarlijk te worden. Job soleerde na 25 minuten langs enkele tegenstanders maar zag de terug getrokken voorzet geblokt worden. Ook in tweede termijn lukte het Steven Stijvers niet om doel te treffen. Na een lob van Sander die net naast ging werd een kopdoelpunt op aangeven van Gijs Straman afgekeurd vanwege buitenspel. Op slag van rust dacht Austerlitz gelijk te hebben gemaakt maar werd er terecht afgefloten voor aanvallen van de keeper. Zo bleef de stand bij rust een magere 1-0.

  Na rust een heel ander spelbeeld. Nederhorst was onherkenbaar uit de kleedkamer gekomen. Niets lukte meer, er was geen rust aan de bal, tweede ballen waren voor de tegenpartij en er leek ineens veel angst in de ploeg geslopen. Austerlitz was nu vaker de bovenliggende partij maar kwam niet veel verder dan een gevaarlijk schot wat geblokt werd. Verse krachten kwamen er met Dani van de Broek en Bas Wenneker. Op fysiek vlak moesten de Bergers het vaak afleggen maar het was weer Sander die naar binnen sneed maar over schoot. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Een vrije trap viel met een stuit over Gijs heen en de achter hem inkomende man kopte raak 1-1. Lars Huussen kwam erin voor de aangeslagen Jeffrey Terlien. Pech had Bas toen een bal net voor de doellijn kon worden weggewerkt. Ook een tweetal vrije trappen leverde geen resultaat op. Verlenging dus!!
  Hierin was het al snel raak. Dani stond op de goede plek om van dichtbij de bal binnen te tikken. 2-1. Echter als zomaar dit seizoen stond het weer snel gelijk. Een minuut later vloog een vrije trap vanaf de rand 16 meter hard in de hoek 2-2. In de hectische slotfase gebeurde er nog van alles. De keeper van Austerlitz moest met rood naar de kant toen hij ver uitkomend buiten zijn strafschopgebied de doorgebroken Sander torpedeerde. De vrije trap leverde niets op. Gijs schoot in het zijnet en kreeg vlak voor tijd een speler van de tegenpartij ook nog zijn tweede geel dus rood. De stand wijzigde niet meer en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Met deze hitte en na een zware wedstrijd voorwaar geen zekerheid.

  Nederhorst begon en zag de inzet van Bas gestopt worden. Austerlitz schoot raak. Vervolgens scoorden Sander, Job en Dani wel en stopte Wesley een penalty en schoot men er een op de paal. De vijfde genomen door Edwin zou beslissend kunnen zijn. Hij plaatste de bal beheerst in de hoek en zorgde voor een enorme vreugde en ontlading bij zowel spelers, staf als supporters die massaal het veld bestormde.

  Zo werd een moeizaam seizoen waar het niet bepaald meezat toch positief en vreugdevol afgesloten.

 • Klik hier voor de fotoreportage