• Sportpark Windzicht – zondag 10 maart. V.v. Nederhorst 4 heeft een ware strijd moeten leveren om de drie punten thuis te houden. De ploeg van entrenador interino Manuel de la Cruz Ramirez Deportivo Carvalho Juanes la Camisa Negra en de afwezige Ton Keizer waren met 2-1 te sterk, voor de nummer twee van de competitie uit Amsterdam. Marciano Luciano Sander en Jeroen Bouwer wisten zich op het scorebord te werken. Al met al een sterke collectieve overwinning van de Bergsche mannen.

  Entrenador interino Manuel de la Cruz Ramirez Deportivo Carvalho Juanes la Camisa Negra luisterde weer naar zijn gouden chorizo en had een waar tactisch meesterplan in gedachten. Een klassiek Hollands 4-3-3 werd uit de hoge hoed getoverd en verloren zoon Olaf Baar mocht zich opmaken voor een basisplek. Op volle sterkte ging Nederhorst van start tegen de rappe mannen van AFC.
  Op een winderig en regenachtig sportpark Meer (lees: Wind)zicht gingen de mannen van start. De wedstrijd ging gelijk op en neer en de mannen van v.v. Nederhorst creëerden hier en daar een goede aanval. Toch was het AFC dat op voorsprong kwam. Het blijkt dat leeftijd vaak toch telt en de speler konden elkaar goed vinden. Gezien hun looks en hun lange manen, waren ze hoe dan ook beter in het vinden van mannen, ook buiten het veld.

   

  Het Geschiedenisstudentenensemble was klein, maar vooral mega rap, en kwamen via een mooie counter op 1-0. De moed zakte Nederhorst niet in de schoenen en Djenghis Khan Peewee Toiveule, de sloper Hameleers werd gebracht om de handrem aan te trekken. Die man krijgt nog meer bijnamen dan entrenador interino Manuel de la Cruz Ramirez Deportivo Carvalho Juanes la Camisa Negra als het zo doorgaat.
  Eindelijk was het dan zo ver, onze vechter, Marciano Luciano Sander met de Friese achternaam, maakte zijn eerste doelpunt als speler van de Bergsche mannen. Met mooie samenspel, was het onze kleine exotische verschijning, die dwars door de verdediging van AFC denderde. Het is je gegund, 1-1. Brian kon niet veel later, door goed druk zetten van Jeroen van der Burg, zijn team op voorsprong brengen. Een goal waar heel het publiek, pak hem beet een mannetje of 6 en evenveel kinderen, naar hunkerde. Echter de faalhaas, miste voor open goal. Ben persoonlijk blij dat er geen camera’s bij waren.

  Na rust hadden de mannen een doel voor ogen, naast het doel van de tegenstander natuurlijk, en dat was winnen. Met volle vaart streed Nederhorst waar het voor waard was en dat lukte. Peter Festini ramde de bal naar voren en natuurlijk was Jeroen Bouwer er als de ‘vissen’ bij. Zoals hij zijn visjes binnen hengelt, zo raagt hij zijn goals bijeen. Met v.v. Nederhorstmuts en al stuurde hij iedereen het bos in en schoot hij met een mooie boogbal over iedereen heen, 2-1.
  De strijd ging door en ook Rob Waldhober kon Nederhorst op de verlossende 3-1 brengen. Echter werd zijn misser wel gefilmd, waar ondergetekende erg blij mee is. Niet veel later creëerde ondergetekende weer voor de volgende misser. AFC kreeg ook nog kansen, maar Tim ‘Krul’ Hageman stond goed te keepen.
  Het fluitsignaal was daar. Nederhorst pakt drie hele mooie punten en ‘het dat niet genoemd mag worden’ is in zicht. Volgende week een uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde A.v.v. (verre van) Fit. Wordt het een Ajax, dat sterk met slecht spel combineert, of een degelijk PSV? Laten we het hopen.